BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  DÜNYA

'ABD ve Avrupa Kürdistan'a karşı değil!'

Al Jazeera'ya konuşan Mesud Barzani, ABD ve Avrupa'nın bağımsız Kürdistan’a karşı olmadığını söyledi.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Amerika ve Avrupa ülkelerinin bağımsız Kürdistan’a karşı olmadığını söyledi.

Al Jazeera televizyonuna konuşan Barzani, “ABD ve Avrupa ülkeleri bağımsız Kürdistan’a nasıl bakıyor? sorusuna şu yanıtı verdi:

“Onlar Kürtler’in durumunu ve gerçeklerini anlıyor. Belki bağımsızlık referandumunun zamanlaması konusunda farklı düşünüp, görüşlerini dile getirebilirler, ancak hiçbir taraf Kürdistan halkının bağımsızlık hakkına karşı değil.”

“Bağımsızlık konusunda Türkiye’nin tavrı nedir?  sorusuna ise Mesud Barzani, “Şimdiye kadar Türkiye ile bu konu hakkında görüşmedik. Ancak isterlerse gerekli açıklık getirilererek konuşulabilir” dedi.

Bağımsızlık referandumuna ilişkin Barzani, “Irak’la başarısızlıkla sonuçlanan iki tecrübe yaşadık. Anayasa uygulanmadı. Bu nedenle referandum kaçınılmaz” diye konuştu.

Referandumun Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan iç sorunlarla ilgili olmadığını da vurgulayan Barzani, “Referandum ve bağımsızlık tüm meselelerden daha büyüktür” ifadelerini kullandı.