BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'ten MHP açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP'deki kongre sürecini değerlendirdi. MHP'de kimin genel başkan olacağının kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Çelik, mahkeme sürecini ise doğru bulmadıklarını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP'deki kongre süreciyle ilgili olarak MHP'de kimin genel başkan olacağı tartışmalarıyla ilgilenmediklerini söyledi. Çelik, partinin mahkeme kararıyla kongreye götürülmesinin ise doğru olmadığını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalar yaptı. İşte Çelik'in açıklamalarından satırbaşları;

"(Erdoğan'a hakaret eden Alman komedyene soruşturma) Kuşkusuz bu karar, doğru bir karar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yapılan bir hakaret, Cumhurbaşkanı milletimizi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ettiği için milletimize ve devletimize karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Bu söz konusu şahsın o kanalda ortaya koyduğu ifadeler kesinlikle eleştiri değil, doğrudan hakaret etme amacıyla ve hakaret etme kastıyla ortaya koyulmuş ifadeler. Dolayısıyla burada bu soruşturmaya izin verilmesini memnuniyetle karşılıyoruz.

MHP'DEKİ KONGRE SÜRECİ

Biz bir tartışma olarak izliyoruz. Bu bakımdan baktığımızda kimin genel başkan olacağı bizi ilgilendirmiyor, biz genel başkanlar arasında bir tercih yapma durumunda değiliz. Ama yargı kararıyla kongre sürecinin şekillenmesi, yargı kararları üzerinden partilerin doğal dinamiklerinin şekillendirildiği görüntüsünün çıkması kuşkusuz siyaset açısından doğru bir şey değil."