BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  DÜNYA

Belçika Ulaştırma Bakanı Galant istifa etti

BELÇİKA Ulaştırma Bakanı Jacqueline Galant, havalimanlarında güvenlik zafiyetlerine ilişkin raporları gözardı ettiği iddiaları üzerine istifa etti.

Abone ol

Belçika Başbakanı Charles Michel, Bakan Galant'ın istifasının kabul edildiğini bildirdi.

Geçen sene hazırlanan AB Komisyonu'nun havalimanlarındaki güvenlik önlemlerine ilişkin raporunu Belçika'daki iki muhalefet partisinin basına sızdırmasının ardından Galant, raporlardaki uyarıları dikkate almamakla suçlandı.

Galant, raporları daha önce görmediğini iddia etse de Başbakan Michel, raporun özetinin geçen yaz Bakanlar Kurulunda görüşüldüğünü belirtti.Tüm bu gelişmelerin ardından Galant, havalimanlarında güvenlik zafiyetlerine ilişkin raporları gözardı ettiği iddiaları üzerine istifa etti.

Öte yandan, Galant, Brüksel şehrindeki tünel geçitlerinin onarımlarının süresinin uzaması ve havalimanında kule çalışanlarının grevi gibi nedenlerden dolayı da eleştirilerin odağı olmuştu.Brüksel'de havalimanı ve metroda 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı. İntihar eylemcilerinin, Brüksel Zaventem Havalimanı'na herhangi bir üst ve çanta aramasına tabi tutulmadan girdiği ifade edilmişti.