BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.515,22
HABER /  GÜNCEL

Cezaevindeki mahkumlar intihar etti

Diyarbakır'da E tipi cezaevinde 7 mahkum intihar etti.

Abone ol
Türkiye son yılların en ilginç intihar haberiyle sarsıldı! Diyarbakır'da adli tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu E tipi cezaevinde bulunan 7 tutuklu toplu biçimde intihare teşebbüs etti.

12 Eylül askeri darbesinde siyasi mahkumlara uygulanan işkencelerle adını duyuran, ancak son yıllarda adli tutuklu ve mahkumların yer aldığı Diyarbakır E Tipi cezaevinde akşam saatlerinde toplu intihar girişiminde bulunuldu.

HAPLAR KAFA KARIŞTIRDI

Cazevinde adli suçlardan tutuklu bulunan ve isimleri henüz belirlenemeyen 7 kişi, kaldıkları koğuşta henüz bilinmeyen nedenle çeşitli haplar içerek intihar etmek istedi. Diğer tutuklu ve mahkumların durumu gardiyanlara bildirmesi üzerine baygın halde bulunan 7 kişi, cezaevine çağrılan ambulaslarla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile tıp fakültesi hastanesine kaldırıldı. Tutuklular tedaviye alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SEKİZ MAHKUM HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi'nde rahatsızlanan 8 mahkum hastaneye kaldırıldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Beycuma beldesindeki kapalı cezaevindeki 8 tutuklu ve hükümlü, ishal ve kusma şikayetiyle revire başvurdu. 
 
Cezaevi revirinde ilk müdahaleleri yapılan tutuklu ve hükümlüler daha sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mahkumların hastaneye getirilişleri sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.
 
Öte yandan dün Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi'nde rahatsızlanarak aynı hastaneye kaldırılan 9 mahkumun, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.
 
Mahkumlarda, enfeksiyon ve ishal salgınına bağlı bulgular görülmüştü.