BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hz. Muhammed PKK ile karşılaşsaydı

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan ilginç soru. Dün akşam CNN Türk'te canlı yayınlanan programda Özdağ bu soruyu sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kürt sorunu karşısında kendisinden çok fraklı düşünen ilahiyatçı yazar Hidayet Şefkatli Tuksal'a "Hz. Peygamberimiz efendimiz acaba bu tür bir örgütle karşı karşıya kalsaydı ne yapardı?" diye sordu. 

CNN Türk'te yayınlanan "Ne oluyor?" programında Özdağ, PKK'nın Allahsız bir örgüt olduğunu söyledikten sonra eleştiri oklarını yazara yöneltti.

KAFİR ÖRGÜT

"Lider kadrosunun ve alt kadrosunun Allah'a dahi lakap takarak alay ettiklerini kafer olduklarını biliyor musunuz? Zaman zaman kendi kendime soruyorum. Hz. Peygamberimiz efendimiz acaba bu tür bir örgütle karşı karşıya kalsaydı ne yapardı? Bir kendinize sorun. Karşınızda kafir bir örgüt var, Allahsız bir örgüt var. Komünist bir örgüt var. İslam hukuku açısından bunların cenaze namazı kılınmaz. 

"ALLAHSIZ GENERALLER VARDI"

Yazar Tuksal da bu soruya İslam'a hakaret eden generallerle cevap verdi:

"Bu ülkenin generalleri arasında da komünistleri, Allahsızları İslam dinine saygısızları vardı. Benim için kan dökmek benim için temel sorun bu. PKK'nın bütün eylemlerini lanetliyorum. Nasıl Türk ordusu Türk gençlerini bedava cepheye sürüyorsa zorla PKK da Kürt gençlerini zorla baskıyla cepheye sürüyor. "