BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.414,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na elektrik azizliği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazipaşa ilçesinde açılış töreninde konuşurken elektrikler kesildi.

Abone ol

Mikrofondan sesi çıkmayan Kılıçdaroğlu hiç kimsenin CHP'nin sesini kesemeyeceğini söyledi ve ekledi: ''Biz halkın partisiyiz, halkın adına mücadele ediyoruz, kendi çıkarlarımız için değil, halkın çıkarları için mücadele ediyoruz, nokta. İşin özü bu.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz halkın partisiyiz, halkın adına mücadele ediyoruz, kendi çıkarlarımız için değil, halkın çıkarları için mücadele ediyoruz'' dedi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gazipaşa Belediyesi'nin çevreyi ve doğayı koruyan bir çalışmaya imza attığını belirtti.

Tesisin Türkiye'de ilk olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanının Türkiye'de başka belediye tarafından yapılmayan bir çalışmaya imza attığını kaydetti.

Çevrenin, çocukların geleceği için çok önemli olduğunu, çevre kadar huzurun da önemli olduğu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Huzura ihtiyacımız var, barışa ihtiyacımız var, bir arada dostça yaşamaya ihtiyacımız var. Yurt dışından yabancılar geliyor, teşvik ediyoruz, 'ülkemizi görün' diyoruz. 'Burada tarih var, doğa var, güzel insanlar da var, kültürümüzü geleneklerimizi görün' diyoruz. Bunu söylerken de dünyaya barış mesajı veriyoruz. Geldiğimiz noktaya bakın, komşularımızla neredeyse savaşın ortasına geldik'' dedi.

Hangi gerekçeyle savaşın eşiğine gelindiğini bilmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, halkın savaş istemediğini, barış istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Niye savaş istiyoruz, barış dururken savaşa ne gerek var. Ticaret yapmak varken, kültürel değişim yapmak, ortak geleceğimizi daha iyi noktaya çıkarmak varken neden kavga edeceğiz. Çocuklarımız neden savaş ortamında ölecekler. Bunun akılla, mantıkla bağdaşan bir tarafı var mı?'' diye konuştu.

Ülkeyi geri götürmek için özel bir çabanın içine girildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Suriye'de demokrasi yokmuş, bunun mantıklı yönü var mı? Ortadoğu'da hangi ülkede demokrasi var. Elbette ki 'demokrasi bütün ülkelere gelsin' deriz, 'kadın erkek eşitliği sağlansın, özgürlük olsun' deriz. Türkiye'de parasız eğitim istiyor diye öğrenciyi hapse atıyorsun, sonra Suriye'de demokrasi yok diyorsun. Parasız eğitim istemek ne zamandır suç olmaya başladı. Gazeteci hapiste, yazarı çizeri hapiste, milletvekili hapiste, askerlerin hapiste, akademisyenlerin hapiste, gencecik üniversite öğrencileri hapiste... Neymiş, Suriye'de demokrasi yokmuş, önce sen ülkene demokrasiyi getireceksin ki inandırıcı olabilesin.''

Gazipaşa Havalimanı'nın uzun süredir açılmayı beklediğini, sonunda uçuşlara başlandığını anlatan Kılıçdaroğlu, ancak sadece yabancı uçakların havalimanında çalıştığına işaret etti. Türk Hava Yolları'nın henüz Gazipaşa Havalimanı ile çalışmaya başlamadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Önce bunlar sorgulanmalı. Yabancı geliyor, uçak aynı, pilot aynı, havalimanı aynı, neden THY gelmiyor? Bu sorunun takipçisi olacağız'' dedi.

KONUŞMASI SIRASINDA ELEKTRİK KESİLDİ

Konuşması sırasında elektriklerin kesilmesi üzerine mikrofondan sesi çıkmayan Kılıçdaroğlu, elektriklerin kesildiğini, ancak belediyenin bunda suçu olmadığını söyledi.

Hiç kimsenin CHP'nin sesini kesemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Biz halkın partisiyiz, halkın adına mücadele ediyoruz, kendi çıkarlarımız için değil, halkın çıkarları için mücadele ediyoruz, nokta. İşin özü bu'' diye konuştu.

CHP'li belediyeler üzerinde büyük baskılar olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Baskı nereden gelirse gelsin, ne zaman gelirse gelsin hiç endişe etmeyiz. Bütün baskılara karşı direnmek temel görevimiz. Direneceğiz ve kazanacağız'' diye konuştu.

İLÇE TEŞKİLATININ AÇILIŞINI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Gazipaşa İlçe Teşkilatının açılış törenini gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ilçeye davet ederek, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tavsiyem var, gelsin buraya Gazipaşa Belediyesi'nin yaptığı arıtma tesisini görsün. Bu arıtma tesisi Türkiye'de tek, örneği yok. Belediye başkanı sana bir kurs versin, eğitim almak güzel bir şeydir'' dedi.

Gazipaşa'nın aydınların, yürekli insanların, alın terine emek veren, değer veren insanların yeri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, herkesin sorununa CHP'nin çözüm olacağını belirtti.

CHP'nin ''adam gibi'' projeler ürettiğini, halktan yana, ayağı yere basan projelere imza attığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

UYDURUK KAYDIRIK PROJELER

''Uyduruk kaydırık projeler yok bizde. AKP yalan üzerine kurulan bir hükümet, halkı kandırıyor. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolu olsun, yolumuz açık olsun. Yani yolumuz çağdaş uygarlık olsun, demokrasi, özgürlük olsun. Üniversite öğrencilerinin özgürce yerine getirdikleri, gazetecilerin, yazarların aydınların hapislerde çürümediği, özgür bir Türkiye olsun.''