BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,84
ALTIN 2.418,05
HABER /  DÜNYA

Suriye'deki olaylarda 67 kişi öldü!

Suriye'de çatışmalar sürüyor. Bugün meydana gelen olaylarda 67 kişinin öldüğü kaydedildi.

Abone ol
Suriye'de Esed güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 67 kişinin öldüğü bildirildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı güçlerin başkent Şam'ın banliyölerinde hava destekli gerçekleştirdikleri operasyonlarda 22 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
 
Örgüt, kuzeydeki İdlib kentinde 12, Hama'da 8, Halep'te 12, Dera'da 6, Deyru'z Zor'da 4, Humus'ta 2 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda 67 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
 
Öte yandan, Esed güçlerinin Şam'ın Zahira bölgesine baskınlar düzenlediğini ve bölgede rastgele tutuklamalar yaptığını aktaran yerel aktivist Ebu Yazan, güvenlik güçlerinin Arbin bölgesindeki operasyonlarında çok sayıda evin yandığını dile getirdi.
 
Savaş uçaklarının başkentin Atiybe, Artuz, Ayn Terma ve Doğu Guta bölgelerini bombaladığını dile getiren Ebu Yazan, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Humus'un Halidiye semtini de yoğun top ateşine tutan Esed'e bağlı güçlere karşılık verdiğine değindi. 
 
Humus'un Rastan ilçesinde de çatışma yaşandığını vurgulayan Ebu Yazan, ordunun ilçeyi top ateşine tuttuğunu ve savaş uçaklarıyla bombaladığını ifade etti.
 
Halep'in el-Bab beldesinin savaş uçaklarınca bombalandığını dile getiren Ebu Yazan, güvenlik güçlerinin kentin Han Aseli bölgesinde çok sayıda evi yaktığına işaret etti. 
 
Aktivist, İdlib'in Han Şeyhun ve Ma'aret el-Numan ilçelerinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, savaş uçaklarının söz konusu ilçeleri bombaladığını belirtti.
 
Şam Haber Ağı (SNN) ise ÖSO'nun Kuneytra kentinde birçok askeri noktaya gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda mühimmat ele geçirdiğini ve onlarca askeri aracı imha ettiğini açıkladı.
 
SNN, Rakka, Dera ve Deyr-i Zor şehirlerinde de çatışmaların yaşandığını, güvenlik güçlerinin Deyru'z Zor'da çok sayıda evi yıkıp yaktığını ifade etti.