BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.428,59
HABER /  GÜNCEL

Kızılay'dan Akçakale'ye yardım eli!

Kızılay, Akçakale'de 5 kişinin ölümüne neden olan aileye konteyner yardımında bulundu.

Abone ol
Türk Kızılayı, Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği ve 5 kişinin hayatının kaybettiği Akçakale'deki Ömer Timuçin'e ait evin damına konteyner yerleştirdi. 
 
Timuçin'in talebi üzerine Türk Kızılayı'nca gönderilen, içerisinde mutfak, tuvalet ve banyo bulunan 21 metrekarelik konteyner ev, vinç aracılığıyla Akçakale Belediyesi tarafından tadilatı yapılan tek katlı binanın damına konuldu.
 
Türk Kızılayı Akçakale Şubesi Başkanı Ahmet Meşhurgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel merkezden gelen psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının yaklaşık bir haftadır evleri ziyaret ederek, vatandaşlara psikolojik destek verdiğini söyledi.
 
Bu kapsamda Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin evine isabet etmesi sonucu eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin'i de ziyaret ettiklerine değinen Meşhurgil, ''Türk Kızılayı olarak Ömer kardeşimizi ziyaret ederek acılarını paylaştık'' dedi.
 
Acılarını dindirmek adına yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorduklarında, Timuçin'in, ''Çocuklarına ayrı bir dünya oluşturmak'' istediğini dile getirdiğini belirten Meşhurgil, şunları kaydetti:
 
''Timuçin, 'evimin üzerine bir oda da olsa, konteyner gibi bir şey yerleştirirseniz, en azından çocuklarım canları sıkıldığında yukarıya çıkarak bu ayrı dünya girebilir' dedi. Biz de sosyal hizmet uzmanı arkadaşlarımızla beraber böyle bir şeyin uygun olacağını düşünerek genel merkeze bildirdik. Genel merkez de onay vererek 2 gün içerisinde bu talebi yerine getirdi.
 
Elimizden geldiğince bir nebze de olsa acılarını dindirmek için Türk Kızılayı olarak bu ailelerin her zaman yanlarında olacağız.''
 
Türk Kızılayı Psikososyal Birimi'nde görevli Sevil Yüksel de Akçakale'de bir haftadır çalıştıklarını söyledi.
 
Tüm Akçakalelilerle yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan Yüksel, ''Onların sorun ve sıkıntılarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de burada Timuçin ailesine destek olmaya çalıştık. Zaten sürekli görüşüyoruz. Çalışmalarımız sürecek'' diye konuştu.
 
ACILARIM BİR NEBZE OLSUN HAFİFLEDİ
 
Ömer Timuçin de başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kendisine destek veren bakanlara, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, milletvekillerine ve Türk Kızılayı'na şükranlarını sunduğunu söyledi.
 
Destek sayesinde acılarının bir nebze olsun hafiflediğini ifade eden Timuçin, ''Sağ olsunlar, var olsunlar. Allah onlara zeval vermesin, onları Türk milletinin başından eksik etmesin'' dedi.