BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  EKONOMİ

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Çeyrek Altın Fiyatları ne kadar ve ne kadar olması bekleniyor? Altın fiyatları ne olur? İşte 21 Ağustos 2013 Altın Fiyatları ile günün altın yorumları.

Abone ol

Bugün çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını kaç Lira? 

Çeyrek altın fiyatlarına güven olmaz diyorlar da, boşuna demiyorlar. Bir süre yükselişe geçen ve güzel bir ivme kazanan altın piyasalarında yeniden bir durgunluk baş gösterdi. Bugün 21 Ağustos 2013 çarşamba günü, çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? Darphane grevinin bitmesiyle birlikte yeniden düzene giren altın piyasaları, son zamanlarda altın kıtlığının çekilmemesi ile dikkat çekiyor. Altında yaşanacak olan yükselişleri ve düşüşleri yatırımcılar an be an takip ederken, bir yandan da haberciler olarak en doğru haberlerle karşınıza gelmeye çalışıyoruz. 21.08.2013.

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek? 

Serbest piyasada gün sonu itibarıyla 1,9495 TL"den alınan dolar 1,9503 TL"den satılırken, 2,6173 TL"den alınan Euro"nun satış fiyatı ise 2,6183 TL olarak gerçekleşiyor. Euro-dolar paritesi 1,3429 seviyesinde seyrediyor.

Dün güne sert düşüşle başlayan ancak öğleden sonra değer kaybeden dolar karşısında güçlenerek ani çıkış yakalayan altın fiyatları bugün yatay seyrediyor. 

Akşam açıklanacak Fed'in temmuz ayı toplantı tutanakları öncesi altının onsu 1.370 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın yine dalgalanıyor. Dün güne sert düşüşle başlayan altın fiyatları, öğleden sonra zayıflayan dolar karşısında güçlenmişti. Bu destekle ani yükselişe geçen altın fiyatları 1.370 dolar sınırını aşarken hafta ortasına da benzer giriş yaptı.

1.370 DOLAR SEVİYESİNDE 

Akşam saatlerinde açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları ise altına yeni yön verecek. Şu anda yatırımcı Fed endişesiyle beklemeye geçerken altının onsu 1.370 dolar seviyesinde işlem görüyor.

FED TUTANAKLARI NE DER?

Fed, bu akşam 30-31 Temmuz tarihli toplantısının tutanaklarını değerlendirerek 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağına dair işaretler verebilir. Tutanaklar ayrıca enflasyonun Fed hedefi olan yüzde 2'nin aşağısında seyretmeye devam etmesi halinde oluşabilecek risklere de değinebilir.