BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.430,83
HABER /  MAGAZİN

Ceyda Sabah kimdir Çoşkun Sabah'ın karısı ihanet aşkı bitirdi

Ceyda Sabah kimdir, kaç yaşında ve Ceyda Sabah kocası Çoşkun Sabah'tan ihanet yüzünden mi ayrıldı soruları merak konusu oldu. Usta sanatçı Çoşkun Sabah'ın 1997 yılında evlendiği 1995 Türkiye güzeli olan Ceyda Okay neden evliliğini bitridi, ihanet iddiaları doğru muydu ve Ceyda Sabah2ın kaç çocuğu var kim detaylar haberimizde.

Abone ol

Ceyda Sabah kimdir, Çoşkun Sabah'ın karısı kaç yaşında aslen nereli ve Ceyda Okay-Çoşkun Sabah evliliği neden bitti soruları merak konusu oldu. 1997 yılında büyük bir aşkla evlenen çiftin arasında ihanet girdi ve 20 yıldır mutlu bir ilişkisi olan çift yollarını ayırma kararı aldı. Roza ve Helen adından iki kızı olan Ceyda Sabah evlendikten sonra mankenliği bırakmıştı.

CEYDA SABAH KİMDİR: Coşkun Sabah ile hayatını birleştirdikten sonra ‘Sabah’ soyadını alan Ceyda Sabah’ın evlilik öncesindeki soyadı ‘Okay’dı. 1995 yılında Türkiye 2. güzeli seçilen Ceyda Sabah, 1997 yılında Türk şarkıcı, besteci ve Udi Coşkun Sabah ile nikah masasına oturdu. Evlendikten sonra mankenlik mesleğini bırakan Ceyda Sabah’ın Rosa (d. 1999) ve Helen (d.2009) adlarında 2 kızı var. Evliliğini gözlerden uzakta yaşayan Ceyda Sabah, eşi Coşkun Sabah’ın kendisine ihanet ettiği gerekçesiyle boşanma davası açtı. Ancak 19 yıldır evli olan çiftin boşanma süreci çiftlerin anlaşmaya varamaması nedeniyle uzadı.

ÇOŞKUN SABAH KİMDİR: Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır’da Süryani bir ailenin ikinci oğlu olarak doğmuştur. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan Bülent Sabah ise abisidir. Çocukluğu Diyarbakır’da geçmiştir. Müziğe 9 yaşında babasına ait olan cümbüşü kendi kendine öğrenmesiyle başladı. Coşkun Sabah ilk okulu Diyarbakır’da lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır.

Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup Tsm-Pop ve Fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapmıştır. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.

MÜZİK KARİYERİ: Coşkun Sabah, 1968 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda okumaya başladı, burada okurken de 1970 yılında İcra Heyeti’ne girmiştir. 1972 yılında İstanbul radyosunda Klasik Koro’da ud çalmaya başladı. İcra Heyeti’ndeki görevini 1979 yılına kadar sürdürdü. 1976’da Devlet Türk Müziği Korosunda ud sanatçısı olarak çalışmaya başladı.

Bülent Ersoy konservatuardan sınıf arkadaşı idi. 1978’de bestelediği ‘Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’yi 45’lik yaptı, yer yerinden oynadı, yılın şarkısı oldu, Coşkun Sabah da yılın bestecisi. Arkasından ‘İşte Bizim Hikayemiz’ patladı. Şarkıları bu kadar patlayınca şarkıcı olmaya, kendi şarkılarını kendi söylemeye karar verdi.

Ud sanatçısı olarak tanınmaya teklifler gelmeye başladı. Maddi nedenlerle gazinoların tekliflerini kabul edince, Devlet Türk Müziği Korosu’ndaki görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Koro şefi olan Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Coşkun Sabah’ın ayrılma gerekçelerine hak vermiş ve korodan ayrılan kimseyi geri kabul etmezken Coşkun Sabah’a, “Sen ne zaman geri dönmek istersen yerin burda hazırdır,“ demiştir.

ALBÜMLERİ: Tek başına sahne yapmaya başlamasıyla, gelen albüm tekliflerini de değerlendirmiş ve 1981 yılında “Aşk Kitabı” adlı ilk solo albümünü çıkarmıştır. Sonrasında “Bir Pazar Günü”, “Son Buluşmamız”, “Hatıram Olsun” albümleriyle de çıkışını sürdürmüştür. 1990 yılında piyasaya çıkan Beni Unutma-Aşığım Sana adlı albümü 1990 yılı itibarıyla Türkiye'de tüm zamanların en çok satan çalışmasıdır (3 milyon adet).

Coşkun Sabah’ın seksen kadar bestesi olup, bunlardan en az yirmi tanesi bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiş ve “hit” olmuştur. Bestelerinin büyük çoğunluğunda söz yazarı olarak Ahmet Selçuk İlkan, İlkan San, Ali Tekintüre, Aşkın Tuna gibi söz yazarlarının imzası olmakla birlikte kendisinin sözlerini yazdığı yirmi bestesi vardır.