BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  GÜNCEL

Cevizkabuğu'nda ilginç kavga!

Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Programı programı sert tartışmalara sahne oldu. KÜR-DER sözcüsü PKK'yı övünce ortalık karıştı.

Abone ol

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yi bölüp parçalamak istediğini haykıran vatanseverlere “paranoyak” diyerek hakaret eden teslimiyetçi-işbirlikçiler, usta gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu programı sayesinde suçüstü yakalandı.

Kuzey Kürdistan

Hararetlİ tartışmaların yaşandığı programın konuklarından biri olan Kürt-Der sözcüsü ve İsviçre vatandaşı İbrahim Güçlü, AB'nin Türkiye'ye yaptığı dayatmalar sayesinde “Kuzey Kürdistan” olarak adlandırdığı Güneydoğu'da ayrı devlet istediğini söyledi.

Vatandaş öfkeli

AtatÜrk'e “mandacı”, Türk milletine de “işgalci” iftirasını atan Güçlü büyük tepki çekti. Programa telefonla katılan Emekli Tuğgeneral Ramiz İlker, Ürgüp Emniyet Müdürü Mutlu Çelik ve Prof.Dr.Anıl Çeçen, “Bölücülere hak ettikleri cevap verilmelidir” dedi.

Onun lideri Barzani

Dilinden zehir aktı

Hezeyanlarıyla ve asılsız iftiralarıyla bölgedeki vatandaşlarımızın da tepkisini çeken İbrahim Güçlü, “Türkiye'de Kürt milletinin egemenlik hakkı gasp edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan sonra Kürtler'in değerlerine, topraklarına el koydu... Ben Barzani dostuyum, 100 yıllık bir mücadele sonucunda halkımızın lider olarak seçtiği, Mesut Barzani bir Kürt lideridir” dedi, Hulki Cevizoğlu susturdu...

Bölücülerin maskesi düştü

Kanaltürk’te yayınlanan programda Ürgüp Emniyet Müdürü Mutlu Çelik bölücülere tarihi bir ders verdi. Tartışmaların reklam arasında da devam ettiği Ceviz Kabuğu programında, ekrana yansımayan görüntülerde de hararetli tartışmalar vardı. 5,5 saat süren program, belgegeçer ve telefon akınına uğradı. Telefonlar sürekli kilitlendi.

Çelİk, “Ceviz Kabuğu programını yıllardır izliyorum. Ama bu akşam hayret ve dehşetle izliyorum. Maval okumayalım. Türk polisi olmaktan gurur duyuyoruz. Hiç kimse hiçbir oyundan medet ummasın. Bizler her şeyin farkındayız” dedi.

Programda, Diyarbakır KÜRD-DER Sözcüsü olarak tanıtılan, Eski “HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı” İbrahim Güçlü, Cevizoğlu’nun “Derneğiniz yasal mı?” sorusuna yasal bir dernek olduklarını, İçişleri Bakanlığı’nın ve Diyarbakır Valiliği’nden gelen cevapta da derneklerinin Kürt ismiyle kurulabileceği konusunda onay aldıklarını belirtti. Cevizoğlu, bunun Dernekler Yasası’nın 5.maddesinde yasal olmadığını vurgulayarak, “Bir avukat olarak nasıl oluyor da Kürt adıyla kurulan bir derneğin yasal olduğunu söylüyorsunuz?” şeklinde Güçlü’ye çıkıştı.

KAPIYI GÖSTERDİ

Cevizoğlu yasa dışı bir derneği muhatap alarak konuşmayacağını belirterek, “Sizinle İbrahim Güçlü olarak konuşacağım. Derneklerin kurulması için yasal anlamda bir izne gerek yok” diye devam etti. Propagandaya izin vermeyeceğini söyleyen Cevizoğlu, “Burası miting meydanı değil. Söylemek istediklerinizi burada söyleyebileceksiniz, ama yasal sınırlar ve gazetecilik kuralları içerisinde. Ceviz Kabuğu programının Ceviz Kabuğu olmasının özelliği de bu. Ekranın altında “Diyarbakır KÜRD-DER Sözcüsü” yazıyor, eğer KÜRD-DER yasal değilse, o yazıyı ekrandan kaldıracağız” uyarılarında bulundu. Güçlü, “Uyarı gibi kavramlarla programı götüremeyiz” diye yanıt verince, Cevizoğlu, Güçlü’ye kapıyı göstererek, “Ben bazı siyasi parti temsilcilerine ve bazı şehirlerdeki valilere benzemem. Ben 24 yıldır objektif gazeteciliği sürdürüyorum. Nasıl HAK-PAR’a girerek oranın kurallarına uyuyorsanız, Ceviz Kabuğu’na gelmekle de buranın kurallarına uyacaksınız” diye sert tepki verdi.

“SEN DE Mİ BRÜTÜS?”

Bu açıklamalar üzerine programı telefonla arayan Ürgüp Emniyet Müdürü Mutlu Çelik, “Kürt ismiyle dernek kurulamaz. Ben bunları biliyorum. Türk adını kullanırken bakanlıktan izin alınması gereken bir sistem, Kürt adını alırken, bırakınız teraneye gerek yok. Öyle numara yok” diye konuştu. Çelik, yasal değişiklikleri takip ettiklerini anlatarak “Yasadaki rahatsız olduğumuz noktaları değiştirmenin, eleştirmenin polis olarak en düzgün yolu harfiyen uygulamaktır. Ama maalesef biz harfiyen uygulamakta bazen gecikmelere sebep oluyoruz. Türk polisi olmak var ya. Türk halkının gelip ‘Sen de mi Brütüs?’ bakışlarından dolayı bazen esnetiyoruz” şeklinde konuştu.

“BEN DE TÜRK’ÜM ULAN”

Çelik, “PKK terörünün ne anlama geldiğini biliyoruz. Uyuşturucu pazarını irdelediğinizde Güçlü’nün “Pekeke” dediği “Pekaka” çıkacaktır. Yıllardır terörle mücadele birimlerinde çalıştım pekeke deyiminin bile ne anlama geldiğini bilirim. Teraneye gerek yok. Yürekli olalım. Duygusal konuşmak istemiyorum. Bir emniyet müdürü gibi konuşmak istemiyorum, ama tepemi attırırsanız, şunu da söylerim: Evet kardeşim buyur gel, ben de Türk’üm ulan derim. O zaman da zararlı çıkarsın. Kürt halkımızı sakın ha sakın tahrik etmeye kalkma. Hiç kimse ayrımcılık yapmaya kalkışmasın. Karşısında demokratik sınırlar içerisindeki kanunlara saygılı, Türk polisini görür, o görmesinden de Avrupa istediği kareyi alsın, istediği kadar rahatsız olsun, hiçbir şey tutturamaz” diyerek Avrupa’ya meydan okudu.

“YÜREKLİLİĞİNİZİ KUTLUYORUM”

Çelik, “insanlar ismiyle tezattır” sözünü hatırlatarak, “Ben bugün bunu yaşıyorum. Adım Mutlu, mutsuzum. Adamın adı Güçlü, hiçbir güç göremiyorum. Adamın adı Satılmış, asla satılmamış. Adamın adı Cevizoğlu, ne Cevizoğlu’su adam her şeyi dolduruyor, konuşuyor” diye devam etti. Bu sözler üzerine, Cevizoğlu, “Sizi sözlerinizden dolayı kutluyorum, ama cesaretinizden dolayı kutlamalı mıyım bilmiyorum. Görev başındaki bir emniyet müdürünün Türk kamuoyuna açık yüreklilikle düşüncesini söylemesine biz gazeteciler, tanık olmadık. Sizi bu açıdan kutluyorum. Diliyorum görevinizin başında kalırsınız. Türkiye’nin sizin gibi insanlara ihtiyacı var” diye kaydetti. Çelik ise, “Kurtuluş Savaşı destanını okuduğunuzda bizimkilerin vızıltı olduğunu anlarsınız” diye yanıt verdi.

HEM İSVEÇ, HEM TÜRK VATANDAŞI

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu ‘Ceviz Kabuğu’ programına, Eski HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Güçlü ile Ülkü Ocakları eski Başkanı Alişan Satılmış katıldı. Programda, Güçlü’nün hem Türk, hem de İsveç vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Cevizoğlu, Güçlü’den kimliğini göstermesini isteyince, “Söylemem yeterlidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” diyerek kimliğini göstermedi. Güçlü’nün açıklamalarına tepki gösteren vatandaşlar, programı telefon ve mail yağmuruna tuttu.

Barzani ve yandaşları yayında deşifre oldu

Dostu Barzani’ye saygı gösterilmesi gerektiğini iddia eden Güçlü, “Türk milletinin liderlerine saygı duymuyorum” dedi.

Son günlerde Şemdinli’de yaşanan olaylara dikkat çekilen Ceviz Kabuğu programında, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile Barzani yanlıları arasındaki ilişkiler ve Türkiye’yi bölme konusundaki farklı yaklaşımlar da deşifre oldu. İbrahim Güçlü, Ülkü Ocakları Eski Başkanı Alişan Satılmış’ın, teröristbaşının kitabından bazı sözler okuması üzerine, “O sözleri söyleyen zırdelidir. Bunlar deli saçmasıdır” dedi.

“ÖZEL BÖLGELER”

Güçlü, Şemdinli ve Yüksekova’nın özel bölgeler olduğunu belirterek, “Hakkari, İran, Irak ve Türkiye’nin kesiştiği önemli bir bölgedir. Bu önemli bölgeyi zorunlu bir göç yaratmak için boşaltmak istiyorlar” şeklinde konuştu. Cevizoğlu’nun “Kim istiyor?” sorusuna ise, “Hukuku tanımayan devletin belirli güçleri” yanıtını verdi. Bu olayların Susurluk’tan daha kapsamlı olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi. “Güney Kürdistan Hükümeti parlamentosu yetkilileri, Federe Devlet Başkanı amaçlarının çok açık bir biçimde belirtmektedirler. Biz Irak’ın içinde federal bir sistem kurduk. Sayın Mesud Barzani’nin parlamentodaki seçiminden sonra yaptığı açıklamada da biz umut ediyoruz ki Kürt milletinin sorunlarını diyalogla barışçıl, demokratik ve eşitlikçi bir sistemle çözülecek”açıklamalarını eklemesi üzerine, Cevizoğlu, “Barzani boyuna posuna bakmadan Türkiye’ye mi müdahale ediyor?” diye sordu. Güçlü’nün yanıtı ilginç oldu. Cevizoğlu’nun bu sözünü protesto ettiğini kaydederek, bu sözün geri alınmasını istediğini söyledi. “Ben Barzani dostuyum, 100 yıllık bir mücadele sonucunda halkımızın lider olarak seçtiği, Barzani bir Kürt lideridir” şeklinde devam ederek haddini aşınca, programın diğer stüdyo konuğu Eski “Ülkü Ocakları Başkanı” Alişan Satılmış, “Irak’ta insanlara ne tür işkenceler yapıldığını siz bilmiyor musunuz?” diye tepki gösterdi.

SANTRALLER KİLİTLENDİ

Cevizoğlu, Güçlü’ye dönerek, “Siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuzu söylüyorsunuz ve bir başka ülkedeki politikacıya, ki o Barzani oluyor, Barzani’ye saygı duymamız gerektiğini söylüyorsunuz öyle mi?” sözleri üzerine, Güçlü, “En azından meşru görmeniz gerektiğini söylüyorum. Türk milletinin liderlerine saygı duymuyorum, ama meşruiyetlerine inanıyorum” dedi. Cevizoğlu, “Bir süredir bana izleyicilerden not gelmiyor, çünkü gelemiyor. Ankara ve İstanbul santralimiz kilitlenmiş vaziyette. TBMM insan Hakları Komisyonu Başkanı ve üyeleri Güneydoğu Anadolu’da ya da yurdumuzun herhangi bir bölgesinde nereden geldiği belli olan mayınlara basıp bir askeri şehit olduğu zaman, neden bir araştırma yapmak için bölgeye gitmezler? Nasıl oluyor da Atatürk’ün TBMM’ne girmiş milletvekilleri insan hakları adı altında şehitlerimizi hakları için o bölgeye gidip araştırma komisyonu kurmuyor? Nasıl oluyor da Şemdinli ve Yüksekova’da bu olaylar oluyor?” dedi ve Hakkari Valisi Gürbüz’ün “Burada işler Ankara’dan İstanbul’dan düşündüğünüz gibi değil” sözlerini hatırlattı.

KÖPEK tartışması

Bu arada programa telefonla bağlanan Yrd. Doç. Dr Necati Ulunay Ucuzstar da konuşmasına hakim olamadı ve İbrahim Güçlü'ye 'Köpek' diye bağırdı. Bunun üzerine Cevizoğlu mikrofonların sesini kesti ve uyarıda bulundu. Cevizoğlu'nun uyarısı üzerine Ucuzstar sözünü geri aldı.

Kaynak: