BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ÇEVi lanetleyen PKK iddiası

Çağdaş Eğitim Vakfı için öyle bir iddia ortaya atıldı ki bir çok yardımsever şimdiden derneği eleştiri yağmuruna tuttu!

Abone ol Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV), dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un desteğiyle bin 800 lise öğrencisine burs vermek için başlattığı 'Deniz Yıldızı Projesi' incelemeye alındı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın yürüttüğü araştırma sonunda ilginç bilgilere ulaşıldı. Vakıf, terör örgütüne yardım edenlerle akrabaları arasında PKK, DHKP-C ve Hizbullah üyesi olan öğrencilere burs vermiş. Raporda, "Jandarma Genel Komutanlığı ile ÇEV arasında koordineli olarak yürütülen projede, burs yardımı yapılan bazı öğrencilerin birinci derece akrabalarının başta PKK terör örgütü olmak üzere, çeşitli terör örgütlerinin mensupları ile bu örgütlere yardım ve yataklıkta bulunmaktan yargılanmış şahıslar olduğu gerçeğine ulaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ÇEV, 2003 yılında jandarmanın desteğiyle burs kampanyası başlatmış ve hayırsever vatandaşlara yardım çağrısında bulunmuştu. Söz konusu projeden önce ÇEV'le ilgili PKK'lı öğrencilere burs verdiği yönünde iddialar vardı. İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi de Vakfın Başkanı Gülseven Yaşer ile 6 yöneticisi hakkında soruşturma başlatmıştı. İsmi Ergenekon terör örgütü iddianamesinde geçen Cumhuriyet mitinglerinin organizatörleri arasında bulunan Yaşer'in ABD'ye yerleştiği iddia ediliyor.

İddialar raporla belgelendi!
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Eruygur dönemindeki burs kampanyasını inceletti. Hazırlanan raporda, burs verilen öğrencilerin doğum tarihleri, memleketleri ve terör örgütleri ile irtibatlı olan yakınları açık bir şekilde verildi. Sonuç bölümünde ise şu ifadeler kullanıldı: "Jandarma gibi saygın bir kuruma gölge düşürülmesine fırsat verilmemesi için bu uygulamada kusuru bulunanların tespit edilmesi gerekir. Haklarında gerekli hukuki işlemlerin yapılarak, kişisel hataların kurumun geneline mal edilmesinin önlenebileceği, burs verilen öğrencilerin, yıkıcı bölücü akımlar ve terör örgütleri ile herhangi bir bağı olmayan ailelerin çocukları arasından seçilmelerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir."

Hayırseverlerin paraları PKK yandaşlarına
ÇEV'in verdiği burslardan bazıları: Babaları PKK'ya yardımdan tutuklanan K.C., F.C. ve B.C. Babası, 1991 yılında Nemrut Dağı'nda turist kaçırma olayına karışan PKK'lılardan biri olan Ü.Ş. Ağabeyi PKK'nın dağ kadrosunda yer alan A.S. Eniştesi ve kuzeni PKK'lı, bir akrabası da Gaffar Okkan cinayetine katılan F.M. Amcası, iki dayısı, halaoğlu ve kuzeni PKK mensubu olan Ş.E. Amcası ve kuzeni PKK'lı, ayrıca eniştesi tarafından teröristbaşı Abdullah Öcalan'la akraba olan G.Y. Ağabeyi ile 3 dayısı Hizbullah mensubu olan K.A. Dayısı güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen R.A. Amcası da, Hizbullah mensubu.

ABD karşıtıydı, ABD'ye yerleşti
Gülseven Yaşer'in ÇEV'deki sekreterleri kendisinin nerede olduğu konusunda bilgi vermiyor. Yaşar Yaşer eşinin, ABD'deki kızlarının doğum yapacak olması nedeniyle bu ülkeye gittiğini anlatıyor. Böylece "ABD ve AB'ye hayır" sloganlarının yoğun olarak atıldığı Cumhuriyet Mitingleri'nin organizatörleri arasında bulunan ÇEV Başkanı Yaşer'in torunu da ABD vatandaşlığı hakkına kavuşacak. Yaşar Yaşer, "Ben de yakında giderim herhalde." şeklinde konuşuyor.

ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer'in Ergenekon terör örgütünün tutuklu sanığı Ergün Poyraz ile bir araya geldiği de ortaya çıktı. İddianameye göre, Yaşer ve Poyraz, 20 Şubat 2003 günü Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç ile de bir görüşme yaptı. İstanbul, Zaman