BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Çetin Altan politikacıları küçümsedi

Milliyet Gazetesi Yazarı Çetin Altan, "politikacıları, kasaba kokulu söylemlerde bulunan hamaset çığırtkanları" olarak özetledi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Milliyet si Yazarı Çetin Altan, geçmiş ile bugünü mukayese etti. Altan, "gece uykusu" kurgusu altında, 'siyasi nutukların kasaba kokulu demagojiler olduğunu' ifade etti. Eskiden şimdiye hiçbir şey değişmediğinin altını çizen yazar, "başka güzelliklere" pencere açtı.

, politik ciddiyetten sıkılmış ifadelerle, 'Ankara radyosunda çalan tangoları özlediğini' kaleme aldı ve Celal İnce'nin asaletini yazarken, günümüzün megaloman şarkıcı takımını 'ayakları ağzından çıkanlar' diye tanımladı. 

'KASABA KOKULU' SÖYLEMLER
Altan, başka şeyler anlatıp, başka güzellikleri yazarak, "siyasetin geri kalmış milletlerin tek gündemi" olduğunu şu cümlelerle ortaya koydu: 

"Uykular da bazen gençlik yıllarının nazlı sevgilileri gibi... Bekle bekle dur, bir türlü gelmiyor. Ve uyku gelmeyince kurabileceğin bir hayal de yok artık. Yahya Kemal'in 'Hülyası kalmayınca hayatın ne zevki var' diye yakındığı dönemlerin gece yarısından sonra yakılan sigaraları... Bir de yataktan düşme kaygılarının abuk sabuk güvence hesapları... Ufak tefek bankamatik borçlarının ödenmesi gereken limit tarihleri...

Bas uzaktan güdümlü TV ekranının uzunca bir çikolata paketine benzeyen aygıtındaki düğmelere... Fehmi Ege’nin anısına bir tango programı... Sonra köşeyi dönme çabalarının alt düzey, yave, cinsel çekimli atraksiyon çırpınışları...

Politik arenadaki tepişmelerle ilgili bir takım demagojik kasaba kokulu söylemler... Hamaset savurtmaları... Birikimsiz siyasal bencilliklerin 'kavram' aşureleri...

Bir yanda alabildiğine hırslı gösteriş tutkuları; bir yanda alabildiğine yitik bitik, çaresiz insan yığınları... Ve bir türlü gelmeyen uyku..."

...