BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.440,70
HABER /  DÜNYA

Bir yaşındaki bebeğe akılalmaz işkence

Çin'de 14 aylık bir bebeğin röntgen görüntüleri tüm dünyayı şoke etti. Minik bebeğin akciğerinden iğne çıktı.

Abone ol

ÇİN'de 14 aylık bebeğin akciğerinde 5 santimetre uzunluğunda iğne tespit edildi. İnanışa göre kız çocuklarına iğne saplanması bir sonraki çocuğun erkek olmasını sağlıyor.

Jiangsu eyaletinde oturan anne, Lin Lin adındaki bebeğini öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürürken çekilen röntgen filmi ile şaşkına döndü.

Nanjing'deki bir hastanede yapılan tetkiklerde, 14 aylık erkek bebeğin akciğerinde 5 santimetre uzunluğunda iğne tespit edildi. Doktorlar, iğnenin pozisyonunu göz önüne alarak yutulması ya da kazayla saplanmasının mümkün olmadığını açıkladı.

BEBEK HURAFE KURBANI MI?

China Daily gazetesinde yayımlanan haberde, olayın bebeklere iğne saplanmasıyla ilgili bir hurafeyi hatırlattığı belirtildi. Ülkenin kuzeydoğusunda bir zamanlar hüküm süren inanışa göre, kız bebeklerin vücuduna iğne saplanması bir sonraki çocuğun erkek olmasını sağlıyordu.

4 İĞNEYE 10 YIL HAPİS

Heilongjiang eyaletinde bir babanın, ağustos ayında 56 günlük kızının vücuduna dört iğne sapladığı belirlenince 10 yıl hapis cezası ile çarptırılmıştı. Jiangsu eyaletinde geçen yıl 11 aylık kız bebeğin vücudundan mayıs ayında 1, temmuz ayında 1 ve ağustos ayında 4 iğne çıkarılmıştı.

17 AYLIK BEBEĞİN KALBİNE İĞNE SAPLANMIŞTI

Chongqing kentinde 2005 yılında yaşanan olayda ise, 17 aylık bir bebeğin kalbine iğne saplandığı tespit edilmişti.

byk.20140108131300.jpg