BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  DÜNYA

64 yaşındaki otobüs yeniden hayat buluyor

Bursalı kaporta ustası Ali Ersöz 64 yaşındaki hurda otobüse yeniden can veriyor. Üretildiğinde dünyada büyük ilgi gören 1950 model Mercedes ...

Abone ol

Bursalı kaporta ustası Ali Ersöz 64 yaşındaki hurda otobüse yeniden can veriyor. Üretildiğinde dünyada büyük ilgi gören 1950 model Mercedes otobüs, kaporta ustası Ali Ersöz’ün ellerinde yeniden yollara çıkmak için gün sayıyor.
Dünyanın en eski otobüslerinden 1950 model Mercedes, çalışacağı günü iple çekiyor. Şu anda dünya üzerinde sayılı miktarda kalan 1950 model otobüsün bir iş adamı için yeniden şekillendirdiklerini ifade eden Bursalı kaporta ustası Ali Ersöz, yaklaşık üç ay içerisinde bitecek olan otobüsün müze için hazırlandığını söyledi.
Üretildiği dönemde çevreyi daha rahat inceleme ve konforu sayesinde tutulduğunu belirten Ersöz, “Şuanda iskeletini oluşturmuş bulunuyoruz. En yakın süre içerisinde iskeletinin boyamasını da yapıp iç döşeme ve ilk günkü ihtişamına kavuşması için çalışmalarımızı başlatacağız. Parçalarını tamamen orijinal olarak kullanıyoruz” dedi.
Diğer otobüslere göre çok farklı bir yapısı olduğunu ifade eden Ersöz, tarihi arabaların arasında kendisini kaybettiğini kaydetti. Babasının elinden aldığı yetenek ile yıllardır eski model arabaların arasında olduğu belirten Ersöz, “Şu anda burada bir tarih yatıyor. Atölyemizde 22 tane otomobil, jip ve otobüs gibi bir birinden değişik modelde araç var. Onların çalıştığını görmek bana ayrı bir heyecan veriyor. Bu otobüsümüzde bize geldiğinde elle tutulur yanı yoktu. Ama şuanda iskeletinin tamamlamış durumdayız. En kısa zamanda iç ve dış dekorasyonunu tamamladıktan sonra motor sesini ve hareket ettiğini görmek için geri sayıma başlayacağız. Ama bu araç bir iş adamının müzesinde sadece sergilenecek. Tabi ki her gün yaptığım araçları trafikte görmek. Ama çalıştığını görmek bile bana yetiyor” diye konuştu.
(İHA)