BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Zafer kazanmış gibi TBMM’ye daldılar

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “PKK içerikli, KCK endeksli BDP milletvekilleri de serbest bırakıldı. Böylece zafer kazanmış kahrama...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “PKK içerikli, KCK endeksli BDP milletvekilleri de serbest bırakıldı. Böylece zafer kazanmış kahraman gibi KCK’lılar TBMM’ye daldılar. Büyük bir moral ve motivasyon edinen bölücü cenah, küstahlaşmada sınır tanımaz hale gelmiştir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümetin son gelişmelerin gölgesinde bürokraside büyük bir tasfiye operasyonuna giriştiğini söyleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından emniyet, yargı ve maliyedeki tayin ve atamaların bütün hızıyla sürdüğünü ifade ederek, “Bu bağlamda görevden almalara ve istifalara, Milli Eğitim Bakanlığı da dahil oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nda da Balıkesir, Gaziantep, Yalova, Rize, Samsun, Trabzon, Bolu ve Van İl Milli Eğitim müdürleri görevinden alınmıştır. Bu arada Maliye Bakanlığı haftayı büyük bir operasyonla açtı. Bakanlık üst düzey yöneticileri birer birer görevlerinden alınıyorlar. Kritik noktalardaki genel müdürler ile onlarca daire başkanı görevden alınıyor ya da emeklilikleri isteniyor. Bu şartlarda bürokrasinin görevden alınma ve sürülme tehdidi altına sokulduğu açıktır. Hükümet yetkilileri panik halindedir. Bu nedenle her yolsuzluk operasyonuna karşı bir operasyonla cevap veriyorlar” diye konuştu.
Hükümetin yargının her operasyonuna karşı operasyonla cevap verdiğini belirten Yeniçeri, “Dün İzmir merkezli operasyon için 5 ilde aynı anda düğmeye basıldı. 17 Aralık operasyonunun bir başka versiyonu başladı. Haliyle gözler cemaat ile AK Parti arasındaki operasyonlu meydan savaşına döndü. Yargının yolsuzluklara yönelik olarak yaptığı her operasyonu hükümet kendisine karşı yapılmış paralel devlet operasyonu olarak algılıyor. Hükümet yetkilileri ‘durdular durdular da tam seçim arifesinde niçin bu yolsuzluk operasyonunu başlattılar’ diyorlar, her operasyonu manidar buluyorlar. İktidar yetkilileri sanki seçim arifesinde yolsuzluk normalmiş gibi bir tavır takınıyorlar” şeklinde konuştu.
Yeniçeri, iktidarın kamu algısını yolsuzluk ve rüşvetten başka davalara çekerek yönetmeye çalıştığını belirtti.

“KCK’LILAR TBMM’YE DALDILAR”
Çözüm sürecinin bölgenin PKK’lılaştırılması süreci olduğunu savunan Yeniçeri, “Bu bağlamda bölgeden gelen haberler tüyler ürperticidir. Gelen dehşet verici haberlere göre PKK teröristleri çözüm süreci sayesinde bölgedeki tüm şehir ve ilçelerde yerleşimlerini tamamlamışlardır. KCK sisteminin oluşmadığı, PKK silahlı teröristlerinin yerleşmediği yer ve bölge kalmamıştır. PKK içerikli, KCK endeksli BDP milletvekilleri de serbest bırakıldı. Böylece zafer kazanmış kahraman gibi KCK’lılar TBMM’ye daldılar. Büyük bir moral ve motivasyon edinen bölücü cenah, küstahlaşmada sınır tanımaz hale gelmiştir. Başbakan ‘Kürdistan’ kavramını kullandıktan sonra bölücü cenah ‘Kürdistan Partisi’ kurmak için harekete geçti. PKK’nın inlerine giremeyenler hedefi başka alanlara çekmekle meşgul olunca durumdan yararlanan PKK/KCK bölgede hakimiyetini giderek pekiştiriyor. Kafası karışıklar, rüşvet ve yolsuzluk yapmakla meşgul olanlar, sonuçta bölgede olanı biteni görmezlikten geliyorlar. Gözlerini PKK’nın faaliyetlerine kapayanlar, gözlerini açtığında bambaşka bir dünya ve Türkiye ile karşı karşıya gelebilirler. Ankara’nın toza dumana karışmış gündemi Balkan bozgunu öncesi İstanbul’un havasına benzemektedir. İktidarı bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, ülkenin bütünlüğüne ve milli birliğe sahip çıkmaya ve uyanık olmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

ABDULLAH ÖCALAN’IN YENİDEN YARGILANMASI
AK Partili bir milletvekilinin twitter’dan Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılandığı yönünde bir paylaşımda bulunduğu yönündeki sorulara cevap veren Yeniçeri, “Apo yeniden yargılanma diye bir süreç içinde bulunuyorsa bunu AK Parti yapıyor demektir. Türk yargısında böyle bir davanın olmadığını ben biliyorum” dedi.
HSYK’nın yapısında değişiklik sağlayan kanun teklifi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yeniçeri, “HSYK’yı değiştirerek acaba bir AK Parti HSYK’sı mı oluşturulacaktır? Bu kurum yap-boz, dene-yanıl sistemi ile yönetilecek bir kurum değildir. Her operasyona göre HSYK’yı, yasaları değiştirmeye kalkışırsanız ‘siz aşiret devleti yönetiyorsunuz’ sözünü size söylerler” diye konuştu.
(İHA)