BIST 10.246
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,32
HABER /  DÜNYA

Kuraklık kapıya dayandı mı ?

Çanakkale’de yağışların yeterli olmaması sebebiyle Atikhisar Barajı’nda su seviyesi azaldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatanda...

Abone ol

Çanakkale’de yağışların yeterli olmaması sebebiyle Atikhisar Barajı’nda su seviyesi azaldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.
Mevsim boyunca bölgede yeterli yağış olmaması sebebiyle özellikle il merkezinin içme suyu ihtiyacının da karşılandığı Atikhisar Barajı’nda yeterli doluluk oranına ulaşılamadığını belirten Gökhan, “51 milyon metreküp su tutma kapasitesi bulunan ve il merkezinin su ihtiyacının da karşılandığı Atikhisar Barajı’nda su seviyesi şu an 25 milyon metreküp civarında. Kuraklık had safhada. Umarım önümüzdeki haftadan itibaren yağış olur. Ama uzun ve sürekli bir yağış olması gerekiyor. Kar çok önemli. Kaz dağlarına yağacak kar, oradan gelecek kaynaklar önemli. Dikkat ederseniz dereler kuruydu. Bu tehlikeli bir durum. Çanakkaleli hemşerilerimizin su kullanırken biraz titizlik göstermelerini istiyoruz. Banyo yaparken, çamaşır, bulaşık yıkarken, yolları yıkarken, arabalarını yıkarken suyu israf etmesinler. Nisan ayına kadar barajdaki suyu bizim yıllık kullanımımıza getiremesek sıkıntı yaşayabiliriz. Bizim yıllık su ihtiyacımız 10 milyon metreküp civarında. Şu an yarısı var. Bir de sulamayı düşünürsek, yazın ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Şimdiden tüketim tercihlerimize dikkat edelim” dedi.
(İHA)