BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cesedi aranıyordu gezerken bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ailesinin su kanalına düştüğü ihbarını yaptığı çocuk, ilçedeki Arama Kurtarma ekiplerini harekete geçirdi.

Abone ol

Ekiplerin saatlerce su kanalında cesedini aradığı çocuk çarşı merkezinde gezerken bulundu.

Fethiye'nin Pazaryeri Mahallesi'nde oturan Erdoğan ve Elvan Hamaloğlu çiftinin 11 yaşındaki çocukları Burak Hamaloğlu, sabah saat 11:00 sularında evden ayrıldı.

Evden ayrılırken anne ve babasıyla tartışan ve dedesinin oltasını yanına alan Burak Hamaloğlu, havanın kararmasına rağmen eve geri dönmedi.

Mahallelinin tüm aramalarına rağmen bulunamayan küçük Burak'ın, mahalleden geçen su kanalına düşmüş olabileceğini düşünen ailesi, hemen durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipler, Fethiye AKUT ekibini de çağırarak kanalda arama çalışması başlattı.
Mahalle sakinlerinin ellerinde ışıklarla katıldığı arama çalışmalarına AKUT ekibi de gece 23:00 sularında katılarak kanalın içinden destek verdi. İplerle kanala giren ekipler, yaklaşık 1 kilometre boyunca kanalda küçük Burak'ı aradı. Kanalda Burak'a ait eşyalara dahi rast gelmeyen ekipler, kanaldan ümidi kesip, arama çalışmalarını dağlık alana kaydırdı. Evin 1 kilometrelik çevresinde arama başlatan ekipler, bu sırada polis telsizinden geçen anonsla rahat bir nefes aldı.

Saatler 01:00'ı gösterdiğinde gelen anonsta, saatlerdir aranan Burak'ın çarşıda gezerken bulunduğu ihbar edildi. Burak'ı bulan ekipler hemen küçük çocuğu ailesine getirdi. Bu arada arama çalışmalarını endişeli olarak ve dua ederek izleyen ailesi, çocuklarının bulunmasıyla gözyaşlarına boğuldu. Burak'ın annesi Elvan Hamaloğlu "Dualarım kabul oldu" diyerek yakınlarına sarılırken, Burak'ın eve gelmesiyle bu mutluluk bir kat daha arttı. Arabadan inen oğluna sarılan annenin mutluluğu görülmeye değerdi. 14 saat boyunca aradığı ve ümidini kestiği oğlunu sapa sağlam karşısında bulan anne Elvan Hamaloğlu, "Arama çalışmalarına katılan, bizimle birlikte Burak'ı arayan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim bu mübarek günde dualarımı kabul etti. Oğlumu bana bağışladı." dedi.

Fethiye'yi ayağa kaldıran ve yürekleri ağızlara getiren Burak Hamaloğlu, hiç konuşmazken, ifadesinin alınması için polis ekiplerince karakola götürüldü.