BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cerrah devekuşu çiftliği denetledi

Osmaniye Valisi Cerrah Toprakkale'de, Devekuşu Çiftliği'nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Abone ol

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Toprakkale İlçe Kaymakamlığı'na ait Devekuşu Çiftliği'nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ile birlikte çiftliği inceleyen Vali Cerrah, çiftlik hakkında Toprakkale Kaymakamı Güngör Yıldırım'dan bilgi aldı.

Kaymakam Güngör Yıldırım, 2002 yılında üreticiye örnek olması amacıyla kurulan çiftlikte önce sadece deve kuşu yetiştirildiğini fakat şu anda deve kuşu ile birlikte 500 adet bıldırcın, 50 adet Saanen Keçisi ve 500 adet hindi bulunduğunu ifade etti. Çiftliği çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiğini de belirten Yıldırım, vatandaşların hayvan yetiştiriciliği hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Vali Cerrah incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'de hayvancılığın yok olmaya yüz tuttuğunu bu nedenle hem hayvancılığı teşvik etmek, hem de çiftliğin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla eğer şartlar uygun olduğunda bu çiftlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirilebileceğini ifade etti.

Şartlar uygun olduğu takdirde kurulacak çiftliğin Osmaniyeli hayvan üreticisine örnek olabileceğini de söyleyen Vali Cerrah, "Benim amacım Osmaniye'de hayvancılığı teşvik etmek. Şu anda Osmaniye'de bu kadar arazi olmasına, bu arazilerde elverişli hayvan yemi olmasına rağmen hayvancılık yapılmıyor. Eğer hayvancılığı teşvik edersek, hem vatandaşımıza hem de Osmaniye ekonomisine önemli bir katkı sağlayabiliriz" dedi.

Vali Cerrah, konunun araştırılarak fizibilite raporu hazırlanması için Toprakkale Kaymakamı Güngör Yıldırım'a talimat verdi.