BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Cepten oyun indirenler aman dikkat!

Cep telefonlarına oyun indirenlere kötü bir sürpriz var

Abone ol

Cep telefonu sahiplerinden gelen şikayetlere göre internetten indirilen bazı oyunların içerisindeki zararlı kodlar kabarık cep faturaları ile karşı karşıya getiriyor.

Cep telefonu faturanız beklediğinizden çok yüksek mi geldi? Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre kabarık cep telefonlarınızın nedeni işte o oyunlar.

ÜCRETSİZ SANDIM AMA...

İşte yaşanılan mağduriyetler sonrası gelen şikayetler:

“Cep telefonuma internetten oyun indirerek oynamaya başladım. Asıl şikayetim ise bundan sonra başladı. Evet tahmin edeceğiniz üzere gayet kabarık bir fatura ile karşı karşıya kaldım. Nedenini araştırdığımda ise şaşırtıcı sonuçları ortaya koydum. Buna göre, bazı kötü niyetli siteler oyunu ücretsiz olarak tanıtarak oyun içerisine zararlı kodlar eklemişler. Ücretsiz olduğunu düşündüğümüz oyunun başında geçirdiğimiz saatler bana kabarık fatura ile geri döndü. İnternete mobil telefonları aracılığıyla bağlanan kullanıcıları bekleyen virüslerin sayısı gün geçtikçe artıyor. İnternete bağlanan kullanıcılar, güvenilir olmayan web sitelerini dolaştığında telefonlarına virüs bulaştırabiliyor. Bazı sitelerle bağlantı kuruyor ve kullanıcıların istemeden kotalarını aşmalarına neden oluyor. Özellikle internet üzerinde bulunan oyun ve müzik sitelerinde sıkça görülen bu tür virüslerden korunmanın tek yolu ise güvenilmeyen hiçbir siteye cep telefonuyla giriş yapılmaması.”

İKİ KEZ DÜŞÜNÜN

Özellikle internet üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan oyunları cep telefonunuza indirmeden önce iki kere düşünün. Asla tanımadığınız dağıtımcılardan oyun indirmeyin. Eğer cep telefonunuz bir bilgisayara bağlayıp bilgisayardaki oyunları alıyorsanız mutlaka bilgisayardaki dosyaları bir antivirüs programı ile tarayın.