BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.382,50
HABER /  GÜNCEL

Cep telefonu kampanyasından cinayet çıktı

Liseli genç, garsonun teklifiyle bir GSM şirketinin kampanyasına girmeye ikna oldu. Garsona ölümü getiren de bu anlaşmaydı.

Abone ol

Esenyurt’ta, 19 yaşındaki Erdi Demirel, lise öğrencisi Ali Ö.'yü bir GSM şirketinin kampanyasına soktu. Erdi Demirel, kampanyada bedava verilen cep telefonunu Ali Ö.'den 200 lira karşılığı aldı. Ancak Ali Ö., gelen yüksek faturalar üzerine anlaşmadan vazgeçmek istedi. Bu yüzden çıkan kavgada Erdi Demirel hayatını kaybetti.

Garson Erdi Demirel, 2 Ocak 2010 günü, bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Polis olaydan sonra başlattığı soruşturmada Erdi Demirel’in Gökhan G. ile birlikte cep telefonu işiyle de uğraştığını belirledi. Dedektiflerin belirlemesine göre Erdi Demirel, bir GSM şirketinin kampanyasını kullanarak anlaştığı kişileri kontörlü hattan faturalı hatta geçirdi.

Erdi Demirel ile Gökhan G., GSM şirketinin faturalı hatta geçenlere 36 ay boyunca en az 50 lira fatura ödeme tahahütü karşılığında verdiği 800 lira değerinde cep telefonlarını alıyor. Bunun karşılığında hat sahiplerine 200 lira veriyorlardı.

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri son olarak faturalı hatta geçirilen Ali Ö.'yü (21) gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde konuşan Ali Ö. GSM şirketinin düzenlediği kampanyanın mağduru olduğunu söyleyerek verdiği ifadesi cinayet olayını çözdü. Polis Ali Ö. ile birlikte lise öğrencisi Metin E. (20), Turan T. (22) ve öldürülen Erdi Demirel’in iş ortağı Gökhan G.’yi gözaltına aldı.

Ali Ö. “Bana iki yüz bin lira verince teklifi kabul ettim. Ayda 50 liralık faturalar ödeyecektim. Ancak ilk fatura 70 lira ikinci fatura ise 100 lira gelince bu anlaşmadan vazgeçmek istediğimi söyledim. Onunla konuşmak için buluştuk. Ancak bize anlaşmanın bozulamayacağını söyleyince aramızda kavga çıktı. Onu dövdük ve oradan kaçtık. Kimin bıçakladığını görmedim” dedi.

Polis, bıçak kullanan kişinin Metin E. olduğunun belirlendiğini söyledi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.