BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cenazelerde Kürtçe ağıtlar yakıldı

İskenderun'da şehit düşen 6 asker son yolculuklarına uğurlandı. Törenlerde gözyaşı vardı, ve teröre lanet yağdı.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Deniz Muhafız Er Serhat Aslan'ın (22) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen askeri törene Mardinli şehidin annesi Hanife, babası Hamit Aslan, kardeşleri Serdar ve Özgür Aslan ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

BABA METANETİNİ KORUDU

Baba Hamit Aslan'ın tören boyunca metanetini koruduğu gözlenirken, anne Hanife Aslan'a bir kadın subay refakat etti. Kadın subay elini tuttuğu şehit annesine destek verdi. Bir ara fenalaşınca sağlık ekiplerince cami bahçesinde dinlendirilen şehit annesi, okunan duaya, dinlendiği yerde ellerini açarak eşlik etti.

KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Cenaze törenine bazı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganı attı. Şehit erin cenazesi, kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

Diğer yandan cenaze töreninden önce Aslan ailesi Gaziemir ilçesinde, yakınlarına ait arazide kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Cenazenin buradan geçişi sırasında bazı kadınlar Kürtçe ağıt yaktı.

YAŞLI DEDE CENAZEDE KASATURA İLE NE YAPTI?

[PAGE]

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Deniz Topçu Er Erhan Terletme'nin cenazesi, Selimiye Camisi'nde düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Er Terletme için Selimiye Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Askerler, Terletme'nin Türk bayrağına sarılı naaşı başında saygı nöbeti tuttu. Şehit erin annesi Fatma ile babası Necati Terletme, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Terleme'nin cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre eller üzerinde taşınarak top arabasına konuldu. Top arabasında da askeri manga eşliğinde bir süre taşınan cenaze, daha sonra götürüldüğü Paşabahçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, şehit erin ailesi, yakınları, çok sayıda askeri personel ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesinde tabutun başına gelen anne Fatma Terletme ile bazı yakınları, şehit erin naaşına sarılarak ağladı.

DEDE KASATURAYI HAVAYA KALDIRARAK SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Bu arada, gazi üniformalı bir dedenin de tabutun başına gelerek dua ettiği, askeri kasaturasını havaya kaldırarak şehide saygı gösterdiği izlendi.

Terletme'nin cenazesi cami avlusundan götürüldüğü sırada törene katılan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı.


 

[PAGE]

İskenderun'da dün meydana gelen silahlı saldırıda şehit olan Deniz Piyade Er İsmail Kartal, memleketi Erzincan'da gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende şehit cenazesine Kobra tipi askeri helikopterler eşlik etti.

Şehidin cenazesi dün helikopterle Erzincan'ın Kemah ilçesindeki baba ocağına getirildi. Kemah Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenaze, öğlen saatlerinde morgdan alınarak Gülabibey Camii'ne getirildi. Cenaze nedeniyle güvenlik güçlerinin olağanüstü önlemleri dikkatlerden kaçmazken, tören süresince iki Kobra tipi askeri helikopter ilçe merkezinin üstünde uçtu.

TABUTA SARILDILAR

Cenaze törenine Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, AK Parti Milletvekili Sabahattin Karakelle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiral Halit Özkoç, 3. Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, siyasi parti il başkanları, sivil ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.
Şehit cenazesinin askerler tarafından Gülabibey Camii'ne getirilmesiyle şehidin yakınlarının feryatları adeta göğe yükseldi Şehit annesi Neriman Kartal ile şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR

Şehidin ağabeyleri İbrahim Ercan ve Sercan ise gözyaşı dökerek ağıtlar yaktı. Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze namazını Erzincan Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı Cemevi Din Görevlisi Ali Demir kıldırdı. Daha sonra İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından dualar okundu. Dua okunması sırasında birçok protokol üyesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Duaların ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı cenaze aracına konularak, yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Kemah Sultan Melik Mezarlığı'na kortej eşliğinde götürüldü. Kortejde Türk bayrağı açılarak, şehit yakınları ve törene katılanlar terör örgütü PKK'ya lanetler yağdırdı.

ABİLERİ SINIR KRİZİ GEÇİRDİ

Cenazede İsrail aleyhine sloganlar da atıldı. Kortejdekiler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK şeklinde sloganlar atarken, şehit erin ağabeyleri de sinir krizleri geçirdi.