BIST 10.292
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.407,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümette “tesadüf değil” çatlağı

İskenderun ile İsrail saldırısının eşzamanlı yaşanması hükümette çatlağa neden oldu. Çelik "tesadüf değil" derken Kültür Bakanı temkinli yaklaştı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
İsrail’in yardım konvoyuna saldırısı sonrası gerilen Türkiye-İsrail ilişkisi turizmi vurdu. Rezervasyon iptallerinin 10-20 binleri bulduğunu açıklayan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “İlişkilerimiz İsrail halkı bu anlayıştaki yönetimi defettikten sonra yine devam edecektir” dedi.

Günay AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in İsrail ile İskenderun olaylarının aynı gün yaşanmasını tesadüf bulmayan açıklamasına da temkinli yaklaştı. Günay “Hükümet üyesi olarak bu konudaki resmi bilgileri görmeden bir şey söylemeyi doğru bulmam. İnceleme araştırma olsun öyle bu açıklamaları yapalım” dedi.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Başbakan Erdoğan’ın grup konuşması öncesi İsrail’in yardım gemilerine yönelik saldırıyı değerlendirdi. Geziyi kısa kesme kararının İskenderun’da yaşanan saldırıdan sonra kararlaştırıldığın anlatan Günay, “Arjantin krizi çıkınca Şili programına geçtik. Ancak başkanın programı ile uyum olmadı. Biz de bakan düzeyinde görüşmeleri yapalım derken İskenderun olayı patladı. Biz de erken dönme kararı verdik. Bu programa göre Çarşamba günü burada olunacaktı. Ama ardından Gazze olayı patlayınca dönüşü daha da erkene aldık” dedi.

GÜNAY’DAN TEMKİNLİ AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yardım gemilerine yönelik saldırı ile İskenderun saldırısının tesadüf olmadığını söylemişti. Günay bu değrelendirmeye çok sıcak bakmadı. Temkinli yaklaşan Günay, “Hükümet üyesi olarak bu konudaki resmi bilgileri görmeden bir şey söylemeyi doğru bulmam. İnceleme araştırma olsun öyle bu açıklamaları yapalım” dedi.

İSRAİL HALKINA ÇAĞRI

İsrail saldırısının ardından binlerce rezervasyon iptal edildi. Bakan tam rakamı bilmediğini ancak ciddi iptaller olduğunu belirterek şunları söyledi:
Davos’tan bu yana sıkıntı vardı. İsrail’in gideceği güvenli seyahat edecekleri ülke Türkiye. İsrail bu anlayışı bu yönetimi defettikten sonra yine devam edecektir. Tam rakam elimde yok ama birkaç 10 bin olduğunu biliyoruz. Turizm potansiyelimiz birkaç ülkeye bağlı değil. İsrail Türkiye’yi kaybetmenin kendisi için kötü olacağını görecektir.”