BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal şaşırdı, Öymen yapıştırdı!

İsrail'le ilgili Meclis toplantısında Arınç'ın konuşacak olmasına CHP'li milletvekilleri arasında önce şaşkınlığa sonra da esprilere yol açtı...

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
İsrail'in yardım gemilerine yönelik saldırısıyla ilgili Meclis'e Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bilgi verecek olması CHP'de eleştiri konusu oldu.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan veya Dışişleri Bakanı yerine Arınç'ın konuşacak olmasını "aaaa..." diye şaşkınlıkla karşılarken, CHP'nin diplomat kökenli milletvekili Onur Öymen, "Biz de kozmik oda'dan bahsederiz" esprisi yaptı.

Yardım gemilerine yönelik İsrail saldırısının ardından Meclis Genel Kurulu özel gündemle toplanıyor. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yapılan çalışmalar ve gelişmelerle ilgili Meclis'e bilgi verecek. Arınç'ın Meclis'e bilgi vermesinin ardından muhalefet partileri adına da birer konuşma yapılacak. CHP adına konuşmayı diplomat kökenli Milletvekili Onur Öymen yapacak.

KİM KONUŞACAK POLEMİĞİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal grup toplantısının ardından genel kurul çalışmalarını izlemek için muhalefet kulisine geçti. Burada milletvekilleri ile sohbet eden Baykal, "Hükümet adına Başbakan mı yoksa Dışişleri Bakanı mı bilgi verecek" diye sordu. 

Baykal'ın bu sorusuna milletvekilleri yanıt veremeyince bu kez aynı soru basın mensuplarına yöneltildi. Basın mensuplarının "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bilgi verecek" cevabı üzerine Baykal şaşkınlığını gizleyemedi ve yüzünü buruşturarak "aaa" diye kafasını salladı. 

Bu arada Onur Öymen söze girerek, "Biz de o zaman 'kozmik oda' üzerine konuşacağız. Yoksa Arınç'la ne konuşacağız" esprisi yaptı.