BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cenaze 270 kilogram olunca

Adana'da kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 270 kiloluk 39 yaşındaki Remzi Tutgak'ın cenazesini evden çıkarmak kolay olmadı.

Abone ol

Adana'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 270 kiloluk 39 yaşındaki Remzi Tutgak'ın cenazesi 2. kattaki evinden yangın merdiveniyle çıkartılamayınca 15 kişi tarafından aşağı indirilerek ambulansa taşındı.

Olay merkez Çukurova ilçesinde meydana geldi. 39 yaşındaki Remzi Tutgak, uzun süredir aşırı kilolarından kurtulmak için uğraş veriyordu. Bunun için diyetisyene de giden Tutgak, bir türlü kilo veremedi. Diyetisyene gitmeden önce 250 kilogram olan Tutgak, en son 270 kilograma kadar çıktı. Diyetisyene rağmen Tutgak kilo almaya devam etti. Sık sık doktora da giden Tutgak'ta aşırı kiloya bağlı olarak kalp rahatsızlığı başladı. Bunun için çoğu kez hastanelik oldu.

Hastaneye gitmek için de Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın merdivenlerinden faydalandı. Hastaneye ve diyetisyene gitmesine rağmen bir türlü zayıflayamayan Tutgak dün sabah saatlerinde evinde işe gitmek için hazırlanırken kalp krizi geçirdi. Ailesi hemen 112'yi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen 112 ekipleri Tutgak'a müdahale ederken bir taraftan da Tutgak'ı hastaneye götürmek için Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan yangın merdiveni istedi. Yangın merdiveni geldi ancak Tutgak müdahalelere rağmen kalbine yenik düştü.

Hayatın kaybeden Tutgak'ı bu kezde hastane morguna götürmek için evden çıkarma telaşı başladı. Ancak 270 kilogram olduğu için bir türlü evden alınamadı. Yangın merdiveni ile alınmak istendi ama aşırı kilolu olduğu için düşme tehlikesi olduğundan alınamadı. Daha sonra Can-Kur ekipleri eve girerek 2. katta bulunan evin oda ve dış kapılarını sökerek Tutgak'ı çıkarmaya çalıştı. Ancak Tutgak'ı evden indirmeye sadece Can-Kur ekiplerinin gücü yetmeyince vatandaşlar ve yakınları da katılarak 15 kişi cenazeyi indirdi. Tutgak'ın cenazesi daha sonra ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

İtfaiye eri Mustafa Kılınç, Tutgak'ın aşırı kilolu olduğu için evden çıkarmakta zorlandıklarını belirterek, "Önce merdivenle indirmeye denedik ama 270 kilogram olduğu için düşme tehlikesinden dolayı vazgeçtik. Daha sonra bulunduğu odanın ve evini girişinin kapısını sökerek cesedi evden çıkardık" dedi. Tutgak'ın cenazesi hastanenin morgundan alınarak bugün toprağa verildi