BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  DÜNYA

Suriyeli babanın şoke girdiği an

Kanlı olayların devam ettiği Suriye'de keskin nişancıların savunmasız halkı hedef aldığı iddiaları her geçen gün artıyor.

Abone ol

İsyanın devam ettiği Suriye, dünya basını için hala kapalı bir kutu. Arap medyasının ele geçirdiği son video ise vahşetin boyutlarını göz önüne seriyor.  Keskin nişancılara hedef olan bir çocuk ve çaresiz babası...

Kanlı olayların devam ettiği Suriye'de keskin nişancıların savunmasız halkı hedef aldığı iddiaları her geçen gün artıyor. Herkesi dehşete düşüren video ntvmsnbc sitesinde yer aldı.

KESKİN NİŞANCILAR YİNE ATEŞ EDİYOR

Görüntülerin en çarpıcı yeri öldüğü tahmin edilen oğlunun yanında duran şoka girmiş bir baba. Ne yapacağını bilemediği anlaşılan baba, sokak ortasında çaresizce etrafına bakınırken keskin nişancıların ateş etmeye devam ettiği görülüyor.

Görüntülerin Suriye'de isyanın ilk başladığı Dera kentinde şubat başında çekildiği belirtildi. İddiaya göre video cenaze törenine katılan savunmasız sivillerin, Suriye ordusunun keskin nişancıları tarafından hedef alındığı sırada çekildi.

Videonun devamında kurşunlara aldırış etmeden etrafına boş gözlerle bakan baba, çevredekiler tarafından kenara alınıyor. Ancak o noktada da keskin nişancılardan korunmaya çalışan kadın ve çocuklar göze çarpıyor.

BABASININ KUCAĞINDA ÖLMÜŞTÜ

Arap basını, Suriye'nin Dera kentinde yaşanan bu olayı, 2000 yılında El Aksa İntifadası'nda İsrail kurşunlarına hedef olan Filistinli çocuk Muhammed Durra ve babasının yaşadığı trajediye benzetti. Aksa İntifadası'nın ilk günlerinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda Muhammmed Durra babasının kucağında yaşamını yitirmişti.