BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cemil Çiçek'ten Menderes mesajı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakanlardan Adnan Menderes’in 17 Eylül 1961’de idam edilişinin 52. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Menderes'in, Türk milletinin Başbakanlığa layık gördüğü, TBMM'nin İstiklal Madalyası sahibi değerli bir üyesi olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"1931 yılında milletvekili olarak girdiği TBMM çatısı altında, 29 yıl milletine hizmet etmiş değerli bir büyüğümüzdü. Onun kurduğu hükümetler de TBMM'den güvenoyu almış idi. Bugün, milletimizin teveccühü ile hükümet eden bir başbakanımızın, kendini milletin üstünde gören kuvvetler tarafından, haksız ve hukuksuz bir şekilde devrilip idam edilmesini bir kez daha lanetliyorum. Merhum Menderes’in idamıyla, Türk tarihinde 140 yıl ara verilen çirkin bir gelenek hortlatılmış, işlenen bu cinayetle siyasi tarihimize kara bir leke sürülmüştür.

Vicdanımızın kabul edemediği bu idam, ruhumuzu burkmuş, milletimizin şuuraltında derin bir travmaya dönüşmüştür. Şurası unutulmamalıdır ki Menderes, Türk milletine 'efendilik' taslayan çağdışı bir anlayışı reddetmiştir. O; Anadolu’nun susuz, yolsuz, okulsuz köylerine, mezralarında unutulmuş insanlarımıza, bir zamanlar medeniyet yaratan bir milletin mensubu olduklarını hatırlatmıştır. Vergi ve askerlik dışında yüzyıllardır devletin bürokrasisi tarafından unutulan Türk Milleti, merhum Menderes’ten gördüğü itibarı asla unutmamıştır. Bu yıl, yaptığı hizmetler ve sahip olduğu hasletlerle milletimizin gönlünde taht kuran merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in idam edilişinin 52. yıldönümüdür. Aynı şekilde merhum Hasan Polatkan ve merhum Fatin Rüştü Zorlu, merhum Menderes’ten bir gün önce idam edilerek ebedi istirahatgahlarına tevdi edilmişlerdir. Bu vesile ile her üç siyasi şehidimizi de aramızdan ayrılışlarının 52. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyor, milletimizin değerli mensuplarına ve şehitlerimizin geride kalanlarına baş sağlığı diliyorum."