BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Bu çocuklar okul sevinci yaşayamadı!'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Gökhan Günaydın, kentsel dönüşüm kapsamında olan Ankara Hıdırlıktepe, İsmetpaşa ve Atıfbey mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ve çocukları ile basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Günaydın, milyonlarca çocuk yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın sevinci içindeyken, bu mahallelerde yaşayan çocukların bu sevinci yaşayamadığını belirterek, "Çünkü oralar kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ve orada yaşayan insanların evlerinden çıkmaları istendi" dedi.

Günaydın, bu mahallelerde yaşayan insanların önce elektrik ve sularının kesildiğini, insanlar evini terketmeyince okullarının kapatıldığını kaydederek, orada yaşayanlara "çocuklarınızı başka okullara gönderin" denildiğini söyledi. Başka okullar denilen yerlerin, evlerine 4-5 kilometre uzaklıkta yerler olduğunu ifade eden Günaydın, "Bu okulları kapatmak demek, onları eğitimde fırsat eşitliğinden mahrum bırakmak demek, bunu şiddetle kınıyorum" diye konuştu. Günaydın, okulların tekrar açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Valiliği'ne gerekli müracaatların yapıldığını bildirdi.

CHP'li Günaydın, mahalleye gittikleri zaman, çocukların minicik elleriyle kendi sıralarını dışarıya çıkartmaya çalışarak ağabeylerinden bir şeyler öğrenmeye çalıştıklarını gördüklerini belirtti.

Mahalle sakinleri adına konuşan Yaşar Yaradılmış, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını belirterek, "Melih beye soruyorum; bizlerden alacağınız daireleri kimlere, kaça satacaksınız? 'Herkese ev vereceğiz' diyorsunuz. Bizlere neden aynı mahalleden ev verilmiyor? Bize kesemedikleri cezayı çocuklarımıza kestiler. Niye okullarımızı yıkıyorsunuz, haberiniz yok mu? Taş duvar mısınız?" dedi.

Günaydın, çözüm süreci ile ilgili soru üzerine, "Biz kalıcı bir barıştan yanayız. Ancak AK Parti'nin bu konudaki karnesi ilk seçimlere kadar, oyalama esasına dayanıyor. Geri çekilmenin bile gerçekleşmediğini görüyoruz. Yeni bir müzakere başlıyor, 'derinlikli müzakere' deniliyor. Bundan, öncekinin derinliksiz ve sığ olduğunu mu anlayacağız? Bu ortaoyunun bitmesini ve herkesin kabul edebileceği bir çözümde birleşilmeli" şeklinde konuştu.

"Türk uçaklarının Suriye'ye ait helikopteri düşürmesine" yönelik soruyu da yanıtlayan Günaydın, Türkiye'nin sınır ihlalleri karşısında kendisini koruma hakkı olduğunu ancak savaş çıkırtkanlığı yapmak yerine kalıcı barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi. Günaydın, "Davutoğlu ve ekibinin Ortadoğu'da barışı temsil etmediğini biliyoruz" dedi.

Gökhan Günaydın, Türkiye'nin Ortadoğu'nun en kilit ülkelerinden birisi olmasına karşın, bu rolünü AK Parti ile birlikte kaybettiğini iddia ederek, "Sorunların tamamında dünya ile ters düşen bir konumda olan Türkiye'nin uluslarararası anlaşmalarda etkili olma gücü yoktur" diye konuştu.