BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek'ten 'İnce' mesajlar!

CHP'li Muharrem İnce'nin sözleri Çiçek'i kızdırdı. Çiçek, "Bu siyaset deği boşboğazlıktır" dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün Genel Kurul'da CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin kendisine ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, zaman zaman İnce'nin bu türlü beyanları olduğunu söyledi.

Çiçek, dün Genel Kurul'da CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin kendisine ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, zaman zaman İnce'nin bu türlü beyanları olduğunu söyledi. Bu beyanların son derece kaba, yaralayıcı ve saygısızca ifadeler olduğunu belirten Çiçek, siyasetin saygı çerçevesinde, nezaket içerisinde yapılması gerektiğini söyledi.

BOŞBOĞAZLIKTIR

Çiçek, “Kaba ve yaralayıcı üslubun, saygısızca söylenen sözlerin ne kendisine ne partisine ne de siyaset kurumuna bir getirisi olmaz. Bu siyaset değildir, boşboğazlıktır. Ne yapalım, boşboğazı cehenneme atmışlar, 'cehennemin odunu yaştır' demiş” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün görüşürken bu konuya yönelik üzüntüsünü de ifade ettiğini aktaran Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun da İnce'yi ikaz ettiğini söylediğini belirtti. Çiçek, “Belli ki Sayın Genel Başkan da bu üsluptan rahatsız” diye konuştu.

HÜSEYİN AYGÜN OLAYI

Dün akşam saat 19.00 sularında Aygün ve eşiyle görüştüğünü bildiren Çiçek, “Eşiyle zaten müteakip defalar görüşmüştüm. Geçmiş olsun dileklerini şahsen ilettim. Aynı zamanda CHP Sayın Genel Başkanı’nı da arayarak memnuniyetimi ilettim ve geçmiş olsun dedim. Temenni ederiz ki bu Türkiye’de yaşanan en son sıkıntı olsun. Son derece metanetli ve sabırlı da bir eşi var, bu görüşmelerim sırasında bunu gördüm” dedi.

Daha önce de bu olayın demokrasiye, Meclis’e, millet iradesine karşı en büyük saygısızlık olduğunu söylediğini hatırlatan Çiçek, “Çünkü bu yol ve yöntemlerle Türkiye’yi karıştırmaktan öteye varılabilecek bir hedef de yoktur. Terör örgütü bir defa daha çirkin yüzünü bu olayla açıkça ortaya koymuştur” dedi.