BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cemil Çiçek'in neden istifasını istedi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cemil Çiçek'e istifaya davet etti.

Abone ol

Uzun tutukluluk sürelerini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, bakanların dahi uzun tutukluluk sürelerinden şikayetçi olmasına karşın, bu sorunun nasıl çözülemediğini anlayamadığını söyledi. Bunun sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Herkes şikayetçi de nasıl çözülmüyor? Çünkü bir kişiyi ikna edemiyorlar. Recep Bey'i... Onun ağzından çıkan hukuk oluyor. TBMM Başkanı'nın göreve davet ediyoruz. Ya şikayet ettiğinin gereğini yap ya da o koltuğu bırak. Parlementonun itibarını zedeliyorsun. Uganda bile bu hukuk değildir diyor. Bize de bu olmaz diyorsun, peki niye girişimde bulunmuyorsun.
Silivri Toplama Kampı'nda adalet gerçekleşmez. Orada siyasi bir mahkeme var. Orada suçlular yargılanmıyor. Orada yargılananlar AKP iktidarına karşı olanlardır. Silivri Toplama Kampı şuan en büyük düşünce kuruluşudur. Göreceksiniz 12 Eylül'ün nasıl bir edebiyatı oluştuysa, Silivri Toplama Kampı sonrası da öyle bir edebiyat olacaktır."

CUMHURİYET MİTİNGİ

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da tutukluluğunun 999. günü olduğunu hatırlattı ve İzmirlileri bu çağrıda bulundu:

"Balbay'ın hapis günü...Yarın 1000'nci gün. Bütün İzmirliler'e sesleniyorum Gündoğdu Meydanı'na sessizce bir karanfil bırakın. Sizin sessizliğiniz birilerinin yüzüne şamar gibi insin. Muharrem İnce hükümeti eleştirdi diye hakkında fezleke düzenlendi. Hangi çağ dışı kafalara teslim oldunuz."