BIST 10.557
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.429,51
HABER /  GÜNCEL

Cemil Çiçek'e göre PKK taktik yapıyor

Meclis Başkanı Cemil Çiçek A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Terör örgütünden gelen 'çekilmeyi durdurduk" açıklamasını taktik olarak değerlendiren Çiçek, demokratikleşme paketinin de örgütün isteğiyle çıkmadığının iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

"ÖRGÜTÜN AÇIKLAMASI TAKTİK AÇIKLAMALAR"

Bu açıklamaları yapanlar kim. Önce onlara bakmak lazım. Örgüt adına yapılan açıklamalar. Örgütlerin hiçbir sözüne sonuna kadar inanmak mümkün olmaz. Netice itibariyle örgütlerin işi adam öldürmektir. Adam öldürmeyi göze almış olan organizasyonların hangi sözünün önünde arkasında duracağına ilişkin saflığa düşebiliriz biz. Bu açıklamaların hepsi biraz köpüklü açıklamalardır. Taktik açıklamalarıdır. Aynen barış, demokrasi vs. lafları gibi. Bunlar da boş kavramlardır. Ben şunları talep ederim, olmadığı takdirde yakarım yıkarım bombalarım. Cebir ve şiddeti talebinin karşısına koyarsa Bu lafları tüm bunların içinde değerlendirmek lazım.

"BİR TARAFTAN ÇEKİLİR, ÖBÜR TARAFTAN GİRER"

Nereye kadar çekildiler. %15-20 denildi. Ben de geçmişte bunlarla ilgili açıklamalar yaptım. Bir taraftan çekilir öbür taraftan girebiliyorsa girer. Bu laflara takılıp kalmamak lazım. Esas itibariyle Türkiye'nin bu beladan kurtulması lazım. Kafa yormamız gereken husus budur. 30 yılı aşan bir süreden beri, hatta yarım yüzyıldır Türkiye terörle haşır neşir oluyor. İnsanının kaybediyor, fırsatları kaybediyor ve içeride de bir sürü sıkıntı yaşıyoruz. Bu beladan uzaklaşmak gerekecek. Bu belayı en azından ülkemizden uzaklaştırmak gerekecek.Yapılan çalışmaları böyle değerlendirmek gerekir. Ama bunun da çok kolay olduğunu söylemek mümkün değil.

"DIŞ DESTEK OLMADAN VARLIĞINI SÜRDÜREMEZ"

Tekrar silahlara dönüş kendi ellerinde olan bir husus değil. Hiçbir terör örgütü dış bağlantı, dış destek olmadan varlığını uzun zaman sürdüremez. Birileri bir şey diyorsa bunu kimin hesabına diyor ona bakmak lazım. Dünyada da en fazla dış destek alan örgüt Türkiye'nin uğraştığı bu örgüttür. Bunun için uluslararası politikanın da bir parçasıdır bu terör örgütleri. Bakmayın siz terörle ilgili zaman zaman yapılan hoş bir takım açıklamalara. Onların hiçbirisi bir şey ifade etmez. Çünkü terör konusunda uluslararası işbirliği yok. Tam tersi terörden istifade var.

"ÖCALAN'IN NE İSTEDİĞİ DEĞİL, HÜKÜMETİN NE CEVAP VERECEĞİ ÖNEMLİ"

Hükümetin neye nasıl baktığı önemlidir. Çünkü bu işin siyasi sorumluluğu bu projeyi yürüten hükümettedir. Hükümet bu tekliflere nasıl bakıyor bununla ilgili de bugünlerde de bazı açıklamalar yapıyor. İmralı'daki geçmişten beri, ben Adalet Bakanıyken de yazdığı mektuplarda bir takım talepleri olurdu. Talebin bir önemi yok. Buna ne cevap verileceği, neyin nasıl karşılanacağı önemlidir. Hükümet de bu noktada çok açık ve net açıklamalar yaptı yapmaya da devam ediyor. Bunu eleştiren olur doğru bulan olur yanlış bulan olur o ayrı bir olay. Terör örgütünün talebini karşılamak olarak bu işleri tartışırsak belki de en büyük kötülüğü burada yapmış oluruz. O zaman örgüt diyecek ki; bak ben silaha sarıldım orayı burayı yaktım yıktım, bu kadar insan öldürdüm, buna karşılık da onların ifadesi ile tırnak içerisinde "TC"den şunları şunları aldım.