BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.413,03
HABER /  DÜNYA

Aziz Yıldırım’a ’bırak’ çağrısı

FB Kongre Burada Platformu, Başkan Aziz Yıldırım ve ekibini sert şekilde eleştirirken, yönetimin görevinden ayrılması konusunda kongre üyele...

Abone ol

FB Kongre Burada Platformu, Başkan Aziz Yıldırım ve ekibini sert şekilde eleştirirken, yönetimin görevinden ayrılması konusunda kongre üyelerini bilinçli olmaya davet etti.
Fenerbahçe’de Olağanüstü Kongre yaklaşırken, Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna tepkiler büyüyor. Kongre öncesi kurulan ‘FB Kongre Burada Platformu’, Aziz Yıldırım ve ekibinin Olağanüstü Genel Kurul’da görevden ayrılması konusunda taraftarları ve Fenerbahçe Kongre Üyeleri’ni bilinçli olmaya davet ediyor.

"3 TEMMUZ SÜRECİ ANİ BİR YAKALANMANIN ADIDIR"
Bugün basın bildirisi yayınlayan ‘FB Kongre Burada Platformu’, 3 Temmuz süreci ve şike süreci sonrası yaşanan olaylara değindi. 3 Temmuz sürecinin Fenerbahçe Kulübü adına bir şok olduğunun altı çizildiği basın bildirisinde, “3 Temmuz süreci ani bir yakalanmanın adıdır. Başkan dahil hiç kimse bir gün öncesinde bu olacaklardan habersizdiler. İlk şoku atlattıktan sonra, aniden oluşan bu dalganın boyutunu gören başkan ve ekibi sorumlu oldukları 14 bin kongre üyesi ve 25 milyon taraftarın tepki ve isyanını durdurmak için bir şeylere tutunmaya ihtiyaç duymuşlar ve sonradan, ‘Cemaat yaptı’ söylemine dönecek bir safsatayı kamuoyuna, ‘AK Parti’nin Fenerbahçe’yi ele geçirme operasyonu’ olarak pompalamışlardır” denildi.

“TOPLUMUN HASSAS NOKTALARI KULLANILMIŞTIR”
Açıklamada, Fenerbahçe Kulübü başkanı ve yönetim kurulunun Türk milletinin en önemli değerlerini kullanarak sarı-lacivertli taraftarın gözünü boyamaya çalıştığını savunarak, “Arkasındaki bu büyük desteği kaybetmek istemeyen başkan ve ekibi ardı ardına verdiği demeçlerle toplumun hassas noktası olan Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini koruma gömleğini giyerek oluşturdukları bu tür suni gündemlerle koltuklarını bugüne kadar koruyabilme becerisini göstermişlerdir. Bu hassas dokunuş daha ilk çıkışta, Fenerbahçe kulübünün gerçek iradesi olması gereken kongre üyeleri içinde dalga dalga yayılarak ne yazık ki kabul görmüştür” ifadeleri yer aldı.

“ŞİKECİ DAMGASI”
3 Temmuz’da oluşan şike sürecinin, Fenerbahçelilere gelecekte, ‘Kara bir leke’ olarak yansıyacağını vurgulayan FB Kongre Burada Platformu’nda, “Öyle ki; gözleri kapalı birçok kongre üyesi kulüplerinin, uzun yıllar boyu torunlarını dahi etkileyecek ‘şikeci’ damgası ile karşı karşıya kalacağını bile bile, ‘Başkan mı?’ ‘Kulüp mü?’ kıyaslamasında iradelerini, ‘Başkan’dan yana kullanma gafleti içerisine düşmüşlerdir. Ne yazık ki bu çıkış yolu şahsi menfaatlerini, kulübün önünde gören başkan ve yönetimi, bir güç göstergesi adına, süreç içerisinde Fenerbahçe’nin vefakar taraftarını; devlet, siyasal iktidar ve polisle karşı karşıya getirmekten çekinmemişlerdir. Salt böyle bir rol üstlenildiğine inandırılan taraftar, polisle çatışmalara girmekten çekinmemiş ve birçok yaralanma ve biber gazı solumaya mahkum edilip, çoğu kez ölümle burun buruna getirilmişlerdir” söylemlerinde bulunuldu.

“KAOTİK BİR ORTAM OLUŞTURULDU”
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün vefakar ve cefakar taraftarının ve kongre üyelerinin takımlarına gönül bağı ile bağlı olduklarına dikkat çekilen basın açıklamasında, “Teşhis doğru konulamazsa, kulübümüzün içine düştüğü bu bataklıkta daha da dibe çekilmesine göz yummuş olunacaktır. Kulübümüzün bugün geldiği noktada böylesine acı ve zor unutulacak kaotik ortamı oluşturanların özür dileyip köşelerine çekilmeleri gerekirken halen daha, ‘2 Kasım genel kurulu’ için hazırlıklar yaptıklarını, yapıştıkları koltuklarından kalkmamak için kaosa talip olmuş gerçek Fenerbahçeli adaylara hangi hile ve çamurlarla bertaraf etme planları ürettiklerini şaşkınlıkla izliyoruz. Fenerbahçe’nin ‘Cemaat’ tarafından ele geçirilmek istendiği şeklindeki safsata ve suni gündem ile kulübün içine düşürüldüğü bu kaosu unutturmaya çalışan yönetim bunun nasıl olabileceği konusunu açıklamak, buna inanmış Fenerbahçe Kongre Üyeleri’de sorgulamak zorundadırlar” denildi.

“BÖYLE BAŞA BÖYLE TRAŞ MI?”
Fenerbahçe’de 2 Kasım’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’un sarı-lacivertli kulübün eskisi gibi şanlı tarihlerine geri döneceği bir gün olmasının istendiği basın duyurusunda, “Ancak ne yazık ki; böyle bir argümanı ortaya atan yönetim kendilerini sürü mantığı içerisinde her söylenene inanan birer oy deposu olarak gördükleri kongre üyelerini halen etkileme becerisini göstermektedirler. Bu aşamada kongre üyelerinin böyle bir operasyonun kendi iradeleri dışında hiç bir şekilde gerçekleşebilmesinin mümkün olamayacağını anlamaları; körü körüne böyle bir safsatanın arkasına takılıp gitme yerine artık bu derin uykudan uyanmaları gerektiği inancındayız. 2 Kasım Fenerbahçemizin taze bir kan, yeni bir dinamik ile temizlenmesinin, şanlı tarihine tekrar geri dönmesinin adıdır. 2 Kasım’da tarihimize yeni beyaz bir sayfa mı açacağız yoksa, ‘Böyle başa böyle traş mı?’ diyeceğiz. Elbette hayır. Bu çınarın tek sahibinin, bizlere bu kara günleri yaşatan başkan ve basiretsiz yönetimlerinin olmadığını, Fenerbahçe Spor Kulübünün gerçek iradesi olan Kongre üyeleri olarak kulübümüzün sahipsiz olmadığını göstereceğiz” sözlerine vurgu yapıldı.

“135 MİLYON DOLAR KULÜP KASASINA KONULACAK”
FB Kongre Burada Platformu’nun bugünkü basın açıklamasının son bölümünde de çarpıcı ifadelere yer verilirken, zehir zemberek açıklamalar şu şekilde son buldu:
“Dahası sergilenen bu basiretsiz yönetim biçimi nedeniyle kulübümüze UEFA tarafından verilen Avrupa kupalarına katılmama cezası nedeniyle kongre üyemiz Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın gündeme getirdiği 135 milyon dolar kaybın kulübümüz kasasına konuluncaya kadar, ‘FB Kongre Burada Platformu’ olarak mücadele edeceğimizi, vefakar taraftarımıza ve Kongre üyelerimize duyururuz. Saygılarımızla.”
(İHA)