BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.406,32
HABER /  GÜNCEL

Çapkın adam Süha Özgermi hayatını kaybetti!

Güzellik yarışmalarındaki jüri üyeliğiyle tanınan Organizatör Süha Özgermi, 2 yıldır yaşadığı KKTC'de 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Abone ol

Milli Çapkın olarak tanınan Organizatör Süha Özgermi 90 yaşında hayata veda etti. Özgermi, 2 yıldır Lefkoşa'daki Saray Otel'de bakıcı nezaretinde yaşıyordu.

Edinilen bilgilere göre, 90 yaşındaki Özgermi yaklaşık 1 ay önce mide rahatsızlığı şikayetiyle doktor gözetimine alındı.

Dün akşam 19.00 sıralarında fenalaşan Özgermi, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Özgermi yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah hayatını kaybetti.

ACI HABERİ ALAN OĞLU KKTC'YE GİTTİsüha-özgermi-meral-zeren.jpg

Vefat haberini alan oğlu Faik Özgermi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi.

Özgermi vasiyeti üzerine Lefkoşa Mezarlığı'na defnedilecek.

MİLLİ ÇAPKIN SÜHA ÖZGERMİ KİMDİR?

Süha Özgermi'yi kamuoyu düzenlediği güzellik yarışmaları ile hatırlıyor. 13 Ekim 1923 tarihinde İstanbul Beşiktaş’da zengin bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Özgermi hayatı 40 odalı bir konakta büyüdü.

Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 7 yıl Ankara'da avukatlık yaptık.

0.20130920161321.jpgAİLE SERVETİNİ UÇURAN OLAY

1975 yılında ticaret hayatına giren Özgermi, 16 yıl süreyle Türk ordusuna iç çamaşırı sattı. 1983 yılında Mecidiyeköy'de geçirdiği bir trafik kazası bütün servetinin uçmasına sebep oldu.

Özgermi yurt dışında tedavi görmeye gitmeden önce aileden kalma 300 kişinin çalıştığı fabrika, 4 apartman, iki han ve lüks arabalarıın vekaleten bir tanıdığına devretti. 2 yıl 4 ay İsviçre'de 'Canton Hospital' hastanesinde tedavi gören Özgermi, yurda döndüğünde hiç malının kalmadığını gördü.

NİYE MİLLİ ÇAPKIN DENİRDİ?

Güzellik yarışmaları ile bilinen Süha Özgermi'ye 'milli çapkın' lakabı takıldı. Bu lakabı almasının sebebini Süha Özgermi Dallas dizisinin ünlü yıldızıyla bir gece yarısı otelde fotoğraflanmasıydı. Özgermi olayı şöyle anlatmıştı; (SÜHA ÖZGERMİ HAYATI DEVAMINI OKU)