BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,83
ALTIN 2.417,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tereyağlı tecavüz sahnesi pişman etti

Dünyaca ünlü İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci, Paris'te Son Tangü filmindeki tecavüz sahnesinden pişman olduğu açıkladı.

Abone ol

PARİS'te son Tango filminin ünlü İtalyan yönetmeni Bernardo Bertolucci'den tarihi bir itiraf geldi.

Başrollerini Marlon Brando ile Maria Schneider'in paylaştığı Paris'te Son Tango filmindeki tecavüz sahnesi zorla çekilmiş. Ünlü yıldız Maria Schneider'in tecavüz sahnesinden son ana kadar haberi olmadığını itiraf eden ünlü yönetmen, sahneyi çektiği için pişman olduğunu söyledi.

AĞLAYIP YALVARDI AMA ...

1973 yapımı filmdeki tereyağıyla anal seks sahnesini Marlon Brando ile kahvaltı yaparken tasarladıklarını ve o sırada 20 yaşında olan Schneider’e bu sahneyi zorla oynattıklarını söyleyen Bertolucci “Ağlayıp yalvardı. Krize girdi, ama Paris’te Son Tango için o sahne mutlaka gerekiyordu” dedi.

DEPRESYONA GİRDİ

Bu olaydan büyük pişmanlık duyduğunu söyleyen ünlü yönetmen, “Her aklıma geldiğinde vicdanım sızlıyor. Çünkü onu ömür boyu yaraladım. Ondan sonra depresyona girdi. Bir daha kendine gelemedi ve 58 yaşında öldü” diye konuştu.

maria-schneider.jpgHAYATI DRAM DOLU

Maria Schneider, doğum adıyla Marie Christine Gélin 2011 yılında yaşamını yitirdi.

Schneider, Fransız aktör Daniel Gélin ile Romanya kökenli bir kitabevi işletmecisi olan Marie-Christine Schneider'in kızı olarak, Paris'te dünyaya geldi. Babasını sadece üç kez gören Schneider, annesinin soyadını aldı.

Zorla çekilen tecavüz sahnesinden sonra 1974'te biseksüel olduğunu açıkladı.

SEKS SAHNELERİNDE OYNAMADI DİYE SETTEN ATILDI

1976'nın başlarında, Caligula'nın setinden atılan oyuncu, sevgilisi olan fotoğrafçı Joan Townsend ile gittiği Roma'da, bir süre akıl hastanesinde kaldı.

Bu durum Fransız oyuncunun çıplak sahnelerde yer almayı reddetmesiyle birleşince, Schneider filmin kadrosundan çıkarıldı ve yerine Teresa Ann Savoy dahil edildi.