BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,54
ALTIN 2.489,66
HABER /  GÜNCEL

Cemil Çiçek bu sözlerle ne demek istedi?

BDP'nin Meclis'i boykot kararına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten iki farklı açıklama var

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis’te yemin edip etmeyeceği merakla beklenen BDP için içtüzük uyarısı yaptı.

Arınç'ın uyarısının hatırlatıldığı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten ise ilginç bir açıklama geldi.

"1 Ekim'e daha çok var."

TBMM'nin açılış tarihi 1 Ekim'in yaklaşmasıyla siyasetin gündemi yeniden BDP'nin Meclis'i boykot kararı oldu. Siyasetçilere her fırsatta bu soruyu soran gazeteciler de farklı farklı yanıtlar alıyor.

YALVARMAYIZ!

BDP için “Aman ha Meclis’e gelin!" diye yalvarmak zorunda olmadıklarını söyleyen Bülent Arınç, milletvekillerinin iç tüzük hükümlerine bağlı olmak zorunda bulunduğunu belirtti. Bakanlar Kurulu sonrası soruları cevaplayan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TBMM zemininin kullanılmaması veya Meclis’te göreve başlamada isteksiz olunmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

"İÇ TÜZÜK HERKESİ BAĞLAR!"

BDP'li vekillere uyarılarda bulunan Arınç konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“ Türkiye’de hiç kimse ‘aman ha meclise gelin’ diye onlara her gün yalvarmak durumunda değil. Ama siyasetin gereği budur. Arkadaşça, dostça milletvekili sıfatını taşıyan insanların bir dostları en azından milletvekili olarak arkadaşları sıfatıyla ‘siz seçildiğinize göre yeriniz TBMM’dir.’ dememizin doğru olduğunu düşünüyorum. Buna karşı çıkarlarsa veya meclise gelirler de içtüzüğü aykırı davranışlarda bulunurlarsa hepimizin maruz kalacağı muamele iç tüzükteki hükümlerdir. İç tüzük hepimizi bağlar.” 

AK PARTİ, BDP MECLİSE GELİRSE GÖRÜŞECEK 

AK Parti’nin anayasa görüşmeleri için muhalefet partilerine gönderdiği mektubun bir benzerinin BDP’ye de gönderilip göndermeyeceği sorusuna Arınç, “Eğer 1 Ekim'den sonra böyle birşey gerçekleşirse ki hepimiz her gün gözümüzü açmış BDP'nin gelip gelmeyeceğini tartışıyor da değiliz, bunun merakı başkalarına düşer, gelirlerse kendileri bilir, gelmezlerse yine kendileri bilir. Ama geldikleri taktirde sanıyorum ki AK Parti onları da ziyaret etmek için onlarla da görüşmek için bir girişimde bulunacaktır” cevabını verdi.

ÇİÇEK NE DEMEK İSTEDİ?

Boykot sorusunun sorulduğu bir diğer isim ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ti. Çiçek, Arınç'ın 'tüzük' hatırlatmasını "Bugün ayın kaçı?" sorusuyla yanıtladı.

Sözlerine "Bugün 1 Ekim değil" diyerek devam eden Çiçek, şunları söyledi:

"Türkiye'de siyasette 24 saat çok önemlidir. Bu işleri basamak basamak gidelim. Geleceği ipotek altına almayalım."

Bu açıklamasının ardından gazetecilerin "BDP'ye çağrı yapacak mısınız?" sorusuna ise Çiçek, "50 kez çağrı yaptık" yanıtını verdi.