BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cemil Bayık'ın cevaplamadığı soru

Çekilmeyi durdurma kararı sonrası ilk kez konuşan Cemil Bayık, bir soruya ısrarla yanıt vermekten kaçındı. O soru çekilme rakamlarıydı.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Son dönemdeki açıklamaları ile kamuoyunun gündemini değiştiren Cemil Bayık, PKK'nın çekilmeyi durdurma kararı sonrası ilk kez bir Türk televizyonuna röportaj verdi.

IMC TV'ye konuşan Bayık ısrarla bir sorunun yanıtını vermekten kaçındı. Röportajı yapan Hamza Aktan üç kez aynı soruyu yöneltti ancak Bayık her defasında yanıtsız bıraktı. Bayık'ın cevaplayamadığı "PKK'nın ne kadarı çekildi?" sorusuydu.

RAKAM VEREMEDİ

Bayık muhabirin üçüncü kez bu soruyu yöneltmesi üzerine yuvarlak bir cevap verdi ve şöyle dedi;

"Yüzde 10 dediler, yüzde 20 dediler, en son Sayın Erdoğan bunu yüzde 25'e çıkardı. Biz sonbahara kadar geri çekilmeyi tamamlayacağız dedik. Yani süreç normal sürerse... Planlamamız bu temeldeydi."

SAYININ ÖNEMİ YOK

Net rakam vermeyen Cemil Bayık'a muhabir "600 PKK'lının çekildiği söyleniyor" diyerek son bir deneme daha yaptı. Ancak Bayık yine rakam vermedi ve bu kez şunları söyledi;

-"Sayının hiçbir önemi yoktur. Sorun şu kadar çekilip çekilmemesi değildir. Sorun bu temelde savaşın durdurulmuş olmasıdır. Bunu Apo gerçekleştirmiştir. Hükümet bunu istedi Apo da bunu sağladı. 1 Haziran bütün pkk'nın çekildiği tarih değildir. Bu çekilmenin olduğu tarihtir."

PKK'YA YENİ KATILIMLAR

Cemil Bayık çekilmenin tamamlanmaması aksine PKK'ya katılımlar olmasıyla ilgili eleştirilere de hükümeti suçlayarak yanıt verdi. Bayık şöyle konuştu;

"Bizi yeni insanlar katılıyor diye suçluyor. O zaman bunun nedenini kendine sorması lazım. Madem çözüm yolunda gelişmeler var niye gençler bu amaşada PKK'ya katılıyor. Bize katılım oluyorsa bunun sorumlusu hükümettir."