BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Suriye açıklaması!

Başbakan Erdoğan, düşürülen Suriye helikopteriyle ilgili sessizliğini bozdu.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, değişen angajman kuralları gereği TSK'ya belirli bir yetki verildiğini, helikopterin uyarılara kulak asmayınca gereğinin yapıldığını söyledi.

Suriye'de soykırım yaşandığını ve felç yaşandığını anlatan Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili açıklamanın ise bu ay sonunda kamuoyuna açıklanacağını söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile gündeme dair konularla ilgili açıklamalar yaptı.  Erdoğan, Pakistan ile yapılan görüşmeler neticesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin en kısa sürede 2 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.
 
TÜRKİYE'NİN ÇEKİLMESİ
 
Afganistan'daki Türk unsurlarının varlığıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Erdoğan, ülke güvenliği için NATO ile yapılacak görüşmeler çerçevesinde bu ülkedeki varlığın devam ettireceğini kaydetti. 

DÜŞÜRÜLEN SURİYE HELİKOPTERİ 
 
Basın toplantısı sonrası gündemle ilgili soruları cevaplayan Erdoğan, "Hükümetin haberi var mıydı?" sorusuna TSK'ya değişen angajman kuralları gereği yetki verildiğini ve bu konuda TSK'nın da gereğini yaptığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:
 
"Biz silahlı kuvvetlerimize belli alanlarda yetki veririz. Bildiğiniz gibi Suriye konusunda angajman kurallarına yönelik yetkilendirmeyi yaptık. Benim de açıklamam vardı sonra ihlalleri olursa angajman kuralları işletilir dedik.
 
Bu olayda da 2 km kadar sınır ihlali söz konusu. Bu sınır ihlali nedeniyle uyarılara da kulak asmayınca kurallar iletilmiş silahlı kuvvetlerimiz tarafından gereği yapılmıştır."
 
ABD VE RUSYA’NIN SURİYE PLANI
 
Kimyasal silahlarla ilgili yapılan görüşmeleri de değerlendiren Erdoğan, kimyasal silahların dışında 110 bin kişinin yaşamını yitirdiğini ve ortada bir soykırımın söz konusu olduğunu ileri sürdü. Erdoğan şöyle konuştu:

"110 bin kişinin ölümü görülmüyor sürekli kimyasal saldırıyla katledilen 1700 kişi konuşuluyor. Ortada adeta bir soykırım söz konusu.

7 milyon insan göç etmek zorunda kalmıştır. Ama dünya bunları görmüyor.
Sayın Obama ‘BM Güvenlik Konseyi felç olmuştur’ dedi. Ama bu felç olmuş yapıyı düzletmek herhalde BM Güvenlik Konseyinde yer alan üyelerin görevidir.
 
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
 
Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili sorulara ise ilk etabın tamamlandığını ve redaksiyonların yapılacağını, ay sonunda gereken açıklamanın kamuoyuna yapılacağını söyledi.