BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL

Cemaat'in dokunulmaz polisine de dokundular

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki 14 Daire Başkanı'nın görevden alınmasının etkileri sürüyor. İşte o isimlerden en dikkat çekeni...

Abone ol

Büyük Rüşvet operasyonu kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çok sayıda emniyet müdürü ve daire başkanı görevden alındı.

Ancak İstanbul Emniyeti'nde görevinden alınan öyle bir isim var ki cemaat-hükümet gerilimi bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

O isim adı Hrant Dink cinayetiyle gündeme gelen dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek.

Peki bu isim neden bu kadar önemli?

VALİ'NİN YAZDIĞI NOTA DİKKAT!

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Ramazan Akyürek'ün cemaatle bağlantısı eski İstanbul Valisi Erol Çakır'ın Akyürek'in siciline yazdığı notla günyüzüne çıkmıştı. 

Akyürek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı dönemde siciline dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır tarafından, "Fethullah Gülen Cemaati'ne mensup. Dikkat edilmesi gereken bir isim" notu düşülmüştü.

O CİNAYETLERLE ADI ANILDI

Ramazan Akyürek'in sicilindeki bir diğer kara olay ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Rahip Santoro cinayetinin meydana gelmesi.

Bir diğer şaibeli dosya ise Mc Donalds bombalamasından sonra bombalama olayında aktif rol oynayan Erhan Tuncel'i suç dosyasından çıkartarak emniyete ajan yaptığı yönündeki iddialar.

TEFTİŞ KURULU'NA ATANMIŞTI

Hrant Dink cinayeti olduğu sırada İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürüten Ramazan Akyürek, bu cinayette "İhmal ve kusurları" bulunduğu yönündeki iddialara rağmen uzun süre görevinden alınmamış, daha sonra Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'ne sıçrayan depremle Akyürek, Teftiş Kurulu'ndaki görevinden alındı.

EMNİYET'TE ŞOK OPERASYONUN TÜM DETAYLARI...

18773.jpg

HÜSEYİN ÇAPKIN AĞLAYARAK GİTTİ

Emri altındaki Şube müdürlerinin operasyondan haberdar etmediği İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, görevine veda ederken gözleri doldu. Çapkın'ın ayrılığı ve flaş sözleri için TIKLAYIN
hüseyin-çapkin-için-şaşirtan-iddia.jpg
ÇAPKIN İÇİN BOMBA İDDİA

Operasyondan haberi yok deniyordu. 31 saat ortalarda görünmemişti. Hüseyin Çapkın için şok iddia... (TIKLA OKU)