BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Cemaatin asıl hedefi bu! Bakan açıkladı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, son günlerde artan sokak olayları ve siyasi ortamda yaşanan gerilimleri değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti-Cemaat savaşının asıl nedeninin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğun söyledi.

İşler, "Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk defa milletimiz doğrudan yapacak. İlk defa doğrudan halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı görev başında olacak. Bundan dolayı milletin doğrudan seçeceği, kendi bağrından kopan, kendi duygularını, hislerini paylaşan bir cumhurbaşkanını seçtirmek istemiyorlar" dedi.

İşler, yerel seçim çalışmaları kapsamında gittiği Konya'nın Ereğli ilçesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KÜRTLER'E ÇAĞRI

Bir basın mensubunun "Seçimlerden sonra doğudaki illerin karışacağı ve BDP'nin özerklik ilan edeceği yönünde haberler çıktı. Bu konuda ne söylemek isterseniz?" sorusunu üzerine İşler, şunları kaydetti:

"Aslında 30 Mart'a kadar sokakları yeniden harekete geçirip terörize etme gayreti içindeler. Van'a gittiğimde Muradiye ilçesinde bize nahoş bir karşılamada bulundular. BDP binası önünden geçerken taşlar, sopalar atıldı orada. Oradaki paralel yapıları harekete geçiriyorlar ve Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Ancak Güneydoğu'da bu çözüm süreci başladıktan sonra ilk giden grup arasındaydım. Oradaki insanlarımız barışa, huzura, istikrara susamışlar ve şu an bu çözüm sürecini en çok benimseyenler onlar. Bundan dolayı BDP ve taraftarları da, orada karşılık bulamıyorlar, zemin bulamıyorlar. Orayı da karıştırmak isteseler de bundan sonra inşallah başaramayacaklar. Çünkü oradaki insanlar şunu gördü. Son 1 yıl içinde terör dönemiyle şu anki huzur dönemi arasındaki farkı çok iyi gördü. Oradaki Kürt kardeşlerimiz de artık huzurdan yana tavırlarını net bir şekilde ortaya koyacaklar."

TEK PARTİ BİZİZ!

AK Parti olarak Türkiye'nin yegane partisi olduklarını vurgulayan İşler, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 81 ilinde olan tek parti biziz. Malum, BDP belli bölgede olan dar bir çerçevede varlık gösteren bir parti. Diğer ana muhalefet ve muhalefet partileri, meşhur söylemle Sivas'ın ötesine geçemeyen, Güneydoğu'da, Doğu'da neredeyse ismi zikredilmeyen partiler. AK Parti olarak Van'ı ziyaret ettiğimde şunu gördük. Allah'ın izniyle Van'ı alıyoruz. Büyükşehiri ve ilçeleri alıyoruz. Bunun huzursuzluğunu BDP'lilerde gördüğümüz için zaman zaman da onlar da orada provokasyona kalkışıyorlar ama ben orada da şu mesajı verdim. Akıllarını başlarına alsınlar. Ülkedeki huzuru bozmaya kimse kalkmasın. Şurada seçim sürecini centilmence götürelim ve seçimi 30 Mart'ta huzur içinde yapalım."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Sadece doğuda değil İstanbul'da ve başka yerlerde de seçim bürolarına saldırıların olduğunu ifade eden İşler, sözlerine şöyle devam etti:

"Yakılan seçim bürolarımız var. Bazen diğer partilere de oluyor. Birileri gizli elle Türkiye'yi karıştırmak istiyor. 30 Mart'a kadar buna benzer olaylar olabilir. Buradan da milletimiz sağduyuya, aklı selime çağırıyorum. Sıkıntıların esas sebebi Cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk defa milletimiz doğrudan yapacak. İlk defa doğrudan halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı görev başında olacak. Bundan dolayı milletin doğrudan seçeceği, kendi bağrından kopan, kendi duygularını, hislerini paylaşan bir cumhurbaşkanını seçtirmek istemiyorlar. Tüm bu karışıklıkların arkasında yatan esas sebep de budur. Acaba yeni bir olağanüstü durum yapıp da bizim dayatacağımız Cumhurbaşkanını millete seçtirebilir miyiz hesabı yapılıyor ama bunların hiçbirinin Allah'ın izniyle tutmayacağını düşünüyorum."

DERSHANELERİN KAPATILMASI

CHP'nin dershanelerle ilgili yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceği iddialarıyla ilgili İşler, "Anayasa Mahkemesi'ne ana muhalefet partisinin başvurması haktır, o hakkı da kullanabilirler. Ancak biz, bu yasayı hazırlarken, bu yasada Anayasa'ya aykırı bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Bu haktan yararlanabilirler. Bu yasa Cumhurbaşkanının onayından çıkmıştır. Götürsünler sonucu hep birlikte göreceğiz" dedi.