BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cemaati sallayan operasyon profesör ve imam kaçtı

Paralel Yapı soruşturmasında Cemaate yönelik operasyon dalgası sürüyor. 3 ilde 30 adres basıldı. Eski belediye başkan yardımcısı da gözaltına alınırken cemaatçi profesör ile imam yurt dışına kaçtı.

Abone ol

Fethullah Gülen Cemaatine yönelik Paralel Yapı operasyonları iki gündür dalga dalga yayılıyor. Dünkü operasyondan sonra bu sabah da 3 ilde 30 adrese baskın düzenlendi.

İşadamları ve siyasetçiler gözaltına alınırken cemaatçi profesör ile imam yurt dışına kaçtı.

'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kararı olmadan yapılan yardımlar ve Kanuni Vakıf Üniversitesi'ne usulsüz arazi tahsis edildiği iddiasıyla başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı. Şafak vakti Adana merkezli 3 ilde KOM ekipleri, 30 adrese girdi.

İŞADAMI VE OKUL SAHİBİ GÖZALTINDA

Evlerde yapılan aramaların ardından aralarında Adana eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Beledilesi eski İmar Daires Başkanı Hasan Uzun, Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan, iş adamı Mustafa Vural'ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

ADANA CEMAAT İMAMI YURT DIŞINA KAÇTI

Adreslerinde bulunamayan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferat Yüksel ile Adana eski İl İmamı Ömer Ekinci'nin yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

CEMAATÇİ PROFESÖR DE KAÇTI

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Usulsüz dinleme' soruşturmasında 10 ilde başlatılan operasyon kapsamında Kayseri’de gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sürerken, Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesinde görevli, halen yurt dışında olan Prof. Dr. Y.S. hakkında yakalama kararı çıktı.

Prof. Dr. Y.S.'nin 20 gün önce yurt dışına çıktığı ve henüz dönmediğini öğrenildi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Prof. Dr. Y.S.'nin evi ve Teknokentteki odasında arama yaptı. Prof. Dr. Y.S. hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığınca 'FETÖ terör örgütüne üye olmak, yardım yataklık ve finans sağlamak' suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.