BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

İşte Sultanahmet'te ölen turistlerin son görüntüsü!

Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Alman turistlerin otelden çıkarak Sultanahmet meydanına doğru yürümesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Abone ol

Sultanahmet Meydanı'na 1626 yıl önce Bizans İmparatoru 1. Theodosius döneminde dikilen Obelisk'i (Dikilitaş) görmeye gelen Alman turistlerin arasına dalan canlı bomba kendisini patlattı.

10 Alman ve turist yaşamını yitirdi. 12 Alman, 1 Türk, 1 Perulu, 1 Norveçli olmak üzere 15 kişi yaralandı.

OTELDEN ÇIKIŞ ANLARI KAMERADA

Sultanahmet'te hayatını kaybeden Alman turistlerin otelden çıkışı güvenlik kameralarına yansıdı.



DUBAİ'YE GİDECEKLERDİ

Grubun seyahatini ayarlayan başkent Berlin'in Kreuzberg ilçesinde bulunan Lebenslust seyahat acentesi müdürü Marco Scherer düzenlediği basın toplantısında "33 kişilik grup İstanbul'da kısa bir süre kalacak ve Abu Dabi ile Dubai'yi ziyaret edeceklerdi." ifadelerini kullandı.



ANKARA, SURUÇ DÜZENEĞİ

Olay yerine giden bir polis aracı, Beyazıt tramvay durağı yakınında kaldırıma çarparak devrildi. Araçtaki polisler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Patlama sonrası olay yerinde yapılan incelemede bomba düzeneğinin, Suruç ve Ankara saldırılarında da kullanılan düzenekle aynı olduğu tespit edildi. Etkisini artırmak için demir bilyeler ile inşaat demiri parçalarıyla güçlendirildiği, el yapımı patlayıcının, el bombası düzeneğiyle ateşlendiği kaydedildi.

8 SAVCIDAN İNCELEME

Patlamanın yaşandığı bölgede 2'si başsavcıvekili, toplam 8 savcının incelemesi tamamlandı. Adli işlemlerin sonlandırıldığı bölgede Fatih Belediyesi'ne ait araçlar temizlik çalışması yaptı. Saldırının ardından yaya ve araç trafiğine kapatılan Sultanahmet Meydanı 12 saat sonra açıldı.