BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  POLİTİKA

Çelik'ten Fakıbaba'ya 'Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın' telefonu

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile selefi Faruk Çelik arasındaki telefon görüşmesinin detaylarını Deniz Zeyrek yazdı.

Abone ol

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın "Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın" açıklaması gündeme oturmuştu.

Fakıbaba'nın yankı uyandıran çıkışının ardırdan kamuoyunda eski bakan Çelik'in suçlandığı yorumları yapıldı. Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Pazartesi günkü yazısında bu konuyu kaleme aldı.

Fakıbaba ve Çelik'in konuyu görüşüp konuşu tatlıya bağladığını yazan Zeyrek'i Çelik, dün telefonla aradı. Zeyrek eski bakanla aralarındaki konuşmayı köşesine taşıdı:

 FARUK ÇELİK: BEN YANLIŞ ANLAMAYI DÜZELTTİM

"GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın” açıklamasına tepki gösteren selefi Faruk Çelik’le görüşüp, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemişti. Bu konuyla ilgili pazartesi günkü yazımı okuyan Çelik, telefonla aradı ve şunları söyledi: “Ben yanlış anlamadım. Kamuoyu yanlış anladı. Sosyal medyada Bakan Bey’in beni suçladığı yorumları yapıldı. 20 saat bekledim. Kendisi düzeltsin istedim. O düzeltmeyince kamuoyundaki yanlış anlamaları ben düzelttim.”

Çelik, bakanlığı döneminde Fakıbaba’nın dikkat çektiği fatura yolsuzluğu nedeniyle 39 milyon liralık teşvik primine onay vermediğini ve çok suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi."

Fakıbaba böyle uyardı! Erkek olan şimdi yapsın da görelim