BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çekmeköy'de kaybolan iki kardeş suyla dolan asansör boşluğunda ölü bulundu

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL Çekmeköy'de dün kaybolan iki kardeş evlerinin yakınlarındaki bir inşaatın suyla dolan asansör boşluğunda ölü bulundu.

Abone ol

Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi'nde dün saat 15.00 sıralarında evlerinden oynamak için çıkan Hasan Büyür(4) ve Hüseyin Büyür(8) kayboldu. Çocukları kaybolan aile polis ekiplerine haber verdi. Aramalar sonucunda Büyür kardeşler 01.00 sularında evlerinin yakınındaki evlerinin yakınlarındaki bir inşaatın suyla dolan asansör boşluğunda ölü bulundu.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine tedbir amaçlı Çevik Kuvvet Ekipleri de çağrıldı. Büyür kardeşlerin kuyudan çıkartılan cansız bedenleri incelenmek üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

'İnşaatta kimse çalışmıyor'
Mahalle sakini Mustafa Ağırdaş, çocukların hayatını kaybettiği inşaata 5-6 aydır kimsenin gelmediğini ifade etti. Ağırdaş, "Ben bu mahallede oturuyorum. Arka sokağa uzanan temeli tahtalar ile kapalı ama diğer taraftan girişi var. Bir çocuğun inşaat alanına girebilmesi çok kolay. İnşaatta kimse çalışmıyor. Hiçbir işçi görmedik. Çalışma sesi duymadık. İnşaattaki asansör boşluğuna yağmur suyu dolmuş. Çocuklardan birisi içine düşmüş. 'Diğeri de onu kurtarmaya çalışırken düştü' diye duymuştuk. Zaten bugün camide anons yapıldı, 'Mahallede iki çocuğumuz kayıptır' diye. Akşamına da böyle kötü bir olayla karşılaştık." dedi. 

''Ben yavrumdan oldum onların yüzünden''
Çocuklarının kıyafetlerine sarılarak gözyaşı döken anne Hanife Büyür, "Orada daha önce oyuncak vardı. Bir hafta önce gördüler, oynadılar. Oyuncağı almak istediler. Oyuncağı aldılar getirdiler. Ben de yıkadım daha sonra kaldırdım oyuncakları. Dün de benim tahminim oyuncak var diye gittiler. Oyuncak varsa alıp oynamak istediler. 14.30 gibi dışarı çıktılar. Yemek yedik. İçime bir şey oturdu. Kalkamadım. Daha sonra çocukları aramaya başladım. Her yeri aradık. Saat 20.00'ye kadar aradık bulamadık. En son gece 01.00 gibi çıktılar. Orda olduklarını bilseydim aramaz mıydım? Orayı kapatsalardı olmaz mıydı? Ben yavrumdan oldum onların yüzünden. Benim iki tane yavrum gitti" diye konuştu.

''Polis ekiplerine, itfaiyeye, gönüllü aramalara başvuru yaptık''
Adli Tıp Kurumuna gelen ölen 2 kardeşin kuzeni Sergen Yıldız da şunları söyledi: “Dün saat 15.00 civarında çocukların kaybolduğunu öğrendik. Ondan sonra arama başlattık. Polis ekiplerine, itfaiyeye, gönüllü aramalara başvuru yaptık. Ormanlar, mahalleler, Çekmeköy‘ün 12 saat boyunca altını üstüne getirdik ama bulamadık. Evlerinin yanındaki şantiyede asansör boşluğunda çıktılar. Yani insanın geçmeyi bırak, çocuğun bile geçebileceği yer var. Oradan geçip asansör boşluğuna, yağmur suyuyla birikmiş kuyuya yani asansör boşluğuna düşmüş çocuklar. Yani birisi düşüp öbürü de 'onu kurtarayım diye mi düşmüş' veya 'birisi kasten mi düşürdü' şu an hiçbir şekilde bir şey bilmiyoruz. Ama ikisinin cansız bedenini orada bulduk. İhmal mi bilmiyorum belki de düşmüş olabilir. Koşarken yanlışlıkla düşmüş olabilir. Küçük çocuk belki de ikisi bir anda düştü oynarken bilmiyoruz.”