BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  DÜNYA

Çay ikram etti ardından polise teslim etti

Bayrampaşa’da bir ay önce hırsızlık yaptığı kuyumcu dükkanını ikinci kez soymaya kalkan Gürcü hırsız yakayı ele verdi. Dükkan sahibi, hırsız...

Abone ol

Bayrampaşa’da bir ay önce hırsızlık yaptığı kuyumcu dükkanını ikinci kez soymaya kalkan Gürcü hırsız yakayı ele verdi. Dükkan sahibi, hırsıza önce çay ikram etti, ardından polise teslim etti. O anlar işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Gürcü uyruklu iki hırsız bir ay önce Bayrampaşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcuya müşteri gibi gelerek hırsızlık yapmak istedi. Baktıkları kolye uçlarını el çabukluğu ile ağızlarına atarak çalmak isteyen uyanık hırsızlar, önce güvenlik kamerasına ardından kuyumcu İslam Memiş’e yakalanmıştı. Ancak şahıslardan biri yaşanan arbede sırasında İslam Memiş’in elinden kaçmayı başarmıştı. O gün kaçmayı başaran zanlı, “Nasılsa beni tanımazlar” düşüncesi ile tekrar hırsızlık yapmak için aynı kuyumcuya geldi.
İçeriye yine müşteri gibi giren ve daha önceden yaptığı gibi yine küçük altınların olduğu bölüme yaklaşan Paata Chikhladze (35), çok geçmeden kuyumcu İslam Memiş tarafından fark edildi. Şahsı ilk başta tanımayan ancak dikkatli bakınca bir ay önce son anda elinden kaçırdığı hırsızlık zanlısı Paata Chikhladze olduğunu anlayan Memiş, şahsı hemen yakalayarak etkisiz hale getirdi. Silah veya kesici alet olabileceğinden şüphelendiği için şahsın üstünü arayan Memiş, herhangi bir şey bulamayınca şahsa oturmasını söyledi. Bu sırada polise de haber veren Memiş, zanlının gerilmemesi için çay ikram ederek muhabbet etmeye başladı. İş yerine hırsızlık yapmaya gelen zanlıya çay ikram edip muhabbet eden Memiş böylelikle ortamı da yumuşattı.
Kuyumcu Memiş’in ılımlı yaklaşımından etkilenen zanlı Paata Chikhladze, telefondan tercüme yaparak yine hırsızlık yapmaya geldiğini itiraf etti. Daha önce bir kolye ucu çaldığını da itiraf eden zanlı çaldığı kolye ucunu da Aksaray’da sattığını söyledi. Çok geçmeden polis ekipleri de kuyumcuya gelerek aranan Paata Chikhladze’yi karakola götürdü. Bu arada zanlıların hırsızlık yapmak için ağzına attığı altınları ses çıkarmasın diye ön dişlerini çektirdiği öğrenildi.

KUYUMCU OLANLARI ANLATTI
Kuyumcu İslam Memiş, “Yaklaşık bir ay önce iki şahıs hırsızlık için gelmişti. Biz şahısların hırsızlık için geldiklerini anlamıştık ancak suçüstü yapmak için zanlıların hırsızlık yapmasını beklemiştik. Zanlılar altınları ağızlarına atınca da yakalamıştık. Ancak zanlılardan biri o gün elimizden kaçmayı başarmıştı. Diğerini zaten polise teslim etmiştik. O kaçan şahıs bir ay sonra tekrar geldi ve içeriye girdi. İçeriye girer girmez hemen küçük altınların olduğu bölüme yaklaştı. Ben şahsı tanıyınca hemen müdahale ettim. Oturmasını istedim. Üzerinde silah veya kesici alet olabileceğinden şüphelendiğim için üstünü aramak zorunda kaldım ancak üstünden bir şey çıkmayınca oturup beklemesini istedim. Tedirgin olmasın diye çay söyledim. Oturdum yanına beraber içtik. Polis gelince de polise teslim ettim” dedi.
Zanlının tekrar gelmesine çok şaşırdığını belirten Kuyumcu Memiş, “Aynı taktikle hırsızlık yapmaya gelmesi beni çok şaşırttı. Ben önce normal bir müşteri sandım. Sonra dikkatli bakınca kaçan şahsın olduğunu fark ettim. Aklımdan biranda, ‘‘ben bir hata yaptım. Zararınızı ödemeye geldim’’ diyeceği geçti. Ama hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam edince tekrar hırsızlık yapmaya geldiğini anladım ve gerekeni yaptım” dedi.
(İHA)