BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin tavrını canlı yayında açıkladı!

CHP Milletvekili Binnaz Toprak, yarın Meclis'te Merve Kavakçı benzeri bir olayın yaşanmayacağını söyledi.

Abone ol

CHP'nin Meclis'e başörtüsüyle girecek olan AK Partili milletvekilleriyle ilgili tavrı belli oldu. CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, Meclis'te Merve Kavakçı benzeri bir müdahalenin olmayacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak CNN Türk'te CHP Grup Toplantısı'ndaki kararı canlı yayında açıkladı. Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Toprak, toplantıda çok sayıda milletvekilinin laiklikle ilgili kaygılarını ilettiğini ancak genel kararın bu konuda sert bir tepki gösterilmemesi olduğunu söyledi. Toprak alınan kararlarla ilgili şunları söyledi:

"Toplantıda genel hava bu üç kadın arkadaşımız, Meclis'e geldiğinde kıyamet koparmayacağız. Çok sert bir tepki kesinlikle ama kesinlikle gösterilmeyecek. Pek çok insan bunun AKP'nin seçim taktiği olduğunu söyledi ve böyle düşünüyor. AKP tam 11 yıl bekledi ve tam yerel seçimler öncesi bunu gündeme getirmesinin bir taktik olduğu özellikle de CHP'yi köşeye sıkıştırmak için yapılan bir senaryo olduğu söylendi.

MECLİS'E ŞORTLA GELECEKLER İDDİASI

Medyada çıktı işte bazı arkadaşların Meclis'e şortla geleceği gibi şeyler. Şahsen böyle olacağını düşünmüyorum. Eleştiri olabilir. Bir takım arkadaşlarımız, sert eleştiri yöneltebilirler. Bunun doğal karşılanması gerekiyor. Kamusal alanda bunu tartışarak ortak akıl üretebilmek çok önemli. 

"MERVE KAVAKÇI BENZERİ YAŞANMAYACAK"

Meclis'te Merve Kavakçı gibi bir olayla karşılaşılmayacak. Bunu söyleyebilirim açıkçası, benim edindiğim izlenim bu. Hiç kimse böyle bir şey olmasını istemiyor. Bir takım arkadaşlar daha kaygılı. Türkiye'de uzun süredir bu konuşuluyor ama özgürlükler bağlamında çok büyük sıkıntılar var."