BIST 10.161
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.451,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'den iddialı seçim açıklaması

CHP ziyareti öncesi konuşan Sarıgül, iddialı konuştu kazanamayacağı hiçbir yarışta olmayacağını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Sarıgül, aday yapılması halinde İstanbul’da AK Parti seçmenlerinin yüzde 18’inin oyunu alacağını ifade ederken, bütün cemaatlerle olduğu gibi Gülen Cemaati ile de diyalogunun ‘iyi’ olduğunu iddia etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'daki CHP ziyareti öncesi net konuştu. Başarıya endeksli bir hareket yürüttüklerini ve kazanamayacağı hiçbir adımı atmayacağını söyleyen Sarıgül, AK Parti'nin İstanbul'da vaktini doldurduğunu iddia etti. Hakkındaki raporların Baykal ve ekibi tarafından çıkarıldığını da söyleyen Sarıgül, Gürsel Tekin için de dava arkadaşı olarak nitelendirdi.

Mustafa Sarıgül, CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını cevapladı. Hakkında ortaya atılan iddiaların AK Parti değil Baykal ve ekibi tarafından ortaya atıldığını söyleyen Sarıgül, buna rağmen Baykal ve ekibini hasımdan çok rakip olarak gördüğünü ifade etti.

Milletvekilliğini, ön seçimlerle ve söke söke aldığını ifade eden Sarıgül, 94'te kaybettiği seçimler sonrası üç gün boyunca ağladığını anlattı. O dönemde Demirel'in yazdığı bir kitaptaki demokrasi tanımının kendisini oldukça etkilediğini ifade eden Sarıgül, sandığa küsmeden 5 yıl boyunca çalınmadık kapı bırakmadan çalıştığını ve 99'da yapılan seçimleri büyük bir farkla kazandığını anlattı. 

Başbakanlık hedefiyle ilgili olarak, bunun kararını halkın vereceğini anlatan Sarıgül, siyasette delegenin oyuyla ömür boyu genel başkan olunabileceğini ancak başbakan olunamayacağını söyledi. Baykal'ın delege oylarıyla yıllarca genel başkan seçildiğini hatırlatan Sarıgül, buna rağmen Baykal'ın başbakan olamadığına dikkat çekti. Sarıgül canlı yayında şunları söyledi:

BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLLERİYLE İLGİLİ TAVRI

Başı açık olanlar da bizim olmalı kapalı olanlarda bizim olmalı diye bakıyorum. Dini inaçlarından dolayı, kuşamlarından dolayı kimseyi yargılamamız lazım. Bunu yaparken, iktidar da sadece kendi düşüncelerinin özgürlüğünü savunmamalı. Örneğin Cem Evleri'nin ibadethane olması konusunu, örneğin Alevi yurttaşlarımızın Diyanet'ten pay almasını da özgürlükleri içinde algıması gerekiyor. CHP milletvekili Sayın Şafak Hanımefendi Meclis'e pantolanla girdiği zaman buna karşı çıkmamak gerekiyor. Bunları iyi planlamak gerekiyor. Benim en büyük arzum, bunlar seçimlere dört aya kala olmasa da tüm siyasi parti liderleri bir araya gelse de buna benzer ana konuları demokratik bir olgunlukla karar verseler. 
 
ADNAN KESKİN GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI
 
Sarıgül hiçbir konunun pazarlığını yapmaz. Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin ise hiç bir konunun pazarlığı için gelmez. Türkiye, tehlikeli bir noktadan geçerken, yurttaşlarımız bizden önemli bir görev beklerken biz bir pazarlığın içinde olmayız. Mustafa Sarıgül bugüne kadar hiçbir pazarlığın içinde olmadık. Biz büyük bir mücadele verdik. Biz bu partileşecektik; ancak Sayın Kılıçdaroğlu ile CHP büyük bir rüzgar kazandı ve biz bu rüzgarın önünü kesmemek için partileşmedik. Adnan Abi benim için çok önemli bir isimdir. 1975 yılından buyana kendisini tanıyorum. Daha sonrna 1987 yılında birlikte milletvekilliğimiz oldu. O günden bugüne büyük bir dostluğumuz vardır. Sayın Keskin'in ziyareti bizim için büyük onurdur ancak hiçbir pazarlığımız olmaz. Bizim tek pazarlığımız olur o da AK Parti'den iktidarı nasıl alacağımızdır.
 
HÜSAMETTİN ÖZKAN İLE İLİŞKİSİ
 
Hüsamettin Özkan ile büyük bir dostluğumuz vardır. Sayın Özkan ile sürekli konuşurum her şeyden önce iyi bir aile dostumdur. Sayın Özkan hiçbir zaman benim danışmanım olamaz ben kendisine danışırım, kendisinin fikirlerinden her zaman yararlanırım. Siyasi yaşamımda da, belediye ile ilgili yapacağım çalışmalarda da sürekli kendisiyle konuşurum. Dostluğumuz çok eskiye dayanır ve siyasi kararlar almadan mutlaka ama mutlaka kendisiyle sohbet ederim.
 
CEMAAT İLE İLİŞKİLERİNİZ NASIL?
 
Cemaatler hiçbir siyasi partiye tamamen oy vermezler. Cemaat kendine yakın, hizmet etmiş ona yakınsanız, cemaatin yandaşları o hizmetlere bakarlar. Bakıyorlar ki Sarıgül, belediye başkanı olmasaydı bu kadar diyalogu olmazdı. Belediye başkanı olduktan sonra, cemaatin yurtlarına destek verdim. Cemaat ayrımı yapmadan yaptım bunu. Ben bütün yurtlardaki o yavrularımızın iftarlarını karşıladım, sahurlarını karşıladım. Araçlarla aldım onları Anıtkabir'e gönderdim, Eyüp Sultan'a Selimiye Camii'ne gönderdim. Yapılması gereken bir şey varsa hayırsever vatandaşlarla konuştum, gerekinin yapılmasını istedim. Şişli'de cemaate gönül vermiş yurttaşlarımın oylarını aldım, onlardan Allah bin kere razı olsun. Çünkü biliyorlar Sarıgül sosyal demokrat ancak göreve geldikten sonra kesinlikle ama kesinlikle ayrım yapmaz.
 
SERMAYENİN ADAYI MI?
 
Sarıgül, dağdan gelip bağdakini mi kovacaksın diye söylediler. Şimdi de Allah razı olsun sermayenin adayı yaptılar. Ben toplumun tüm kesiminin adayıyım. Emek hakkını alsın ama üretimde artsın istiyorum. Sendikalarla da aram iyi çalışanla da aram iyi. 

BAYKAL RAKİBİMDİR HASMIM DEĞİL 
 
Sayın Baykal, CHP'nin geçmiş dönem genel başkanıdır, emeği vardır. Şunu ifade etmem gerekir: İyi günlerim de oldu sıkıntılı günlerimde. Deniz Bey benim hasmım değil, rakibimdir. Siyasi olarak, parti içi uygulamalarla ilgili itirazlarım vardı kendisine olay budur. 
 
Her soruyu kabul ederim; ancak yolsuzluk sorusunu kabul etmem mümkün değildir. Çünkü Sarıgül, tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerine yedirmez. Deniz Bey'in o dönemde yapmış olduğu iddialar, kongre öncesi yapmış olduğu bir çalışmadır. Deniz Bey'in yapmış iddialarla ilgili olarak Danıştay soruşturma açılmasına gerek dahi görmedi. Deniz Baykal ve arkadaşları o dönem o raporları hazırlıdıkları için eminim çok üzgündür. Ben beklerdim ki raporlar AK Parti'den çıksın. Raporların Deniz Baykal tarafından çıkmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

"GENEL BAŞKAN OLABİLİRSİN AMA BAŞBAKAN OLAMASSIN"

Gönlünde böyle bir hedef olabilir. Şöyle bir şey. Parti genel başkanı olmak senin veya benim istediğim bir şey değil. Bunu toplumun istemesi gerekiyor. Delegenin oyuyla ömür boyu genel başkanı olabilirsiniz ama başbakan olamassınız. Örneğin Sayın Baykal... Sayın Baykal ömür boyu delegelerin oyuyla genel başkan olabilirdi ancak başbakan olamadı. 
 
DAVET İLE YOLA ÇIKTIM

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olmak için yola çıkmadım. Sosyal demokrasiye hizmet etmek için yola çıktım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin daveti üzerine gidiyorum. CHP'de Adnan Keskin hariç partinin tüm kademelerinde görev yapan başka bir isim yoktur. Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizim için söyledikleri çok önemlidir, onur vericidir.
 
GEZİ PARKI OLAYLARI
 
Gezi Olaylaarı 20 yaş kuşağının bir uyanıştır. Ben ilk gün Gezi olaylarında vardım. Ben Gezi olaylarının ne sonunda ne başındaydım tam oradaydım. Ben orada lojistik bir görev yaptım ve orada Kızılay vazifesi yaptım.

KİMLER OY VERİR?
 
AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 18'nin, MHP'nin büyük bölümünün ve BDP'ye oy verenlerin yüzde 65'i Sarıgül'e oy veririm diyor. 

"ÖFKE DERSİNİ ALDIM" 
 
Eleştirmiyor kelimesini şöyle değerlendirmek gerekiyor. Erdoğan'ı en çok eleştiren benim. Ben diyorum ki yüzde yüzünün yüzünü güldürmek istiyorum. Millet benden sert eleştiri istiyorum ama ben böyle birisi değilim. Ben o öfkeyi kurultayda yaptım bir kere ve o dersi aldım. Sayın Baykal sağolsun bana çok güzel bir düzen kurdu.

"İSTANBUL'DA 20 YILDIR VARLAR ARTIK YETER" 
 
20 yıl ama 20 yıl yeter artık. 20 yıllık belediye başkanlığı yeter artık. Büyükşehir'i aldığım gün gelirim buraya. Sarıgül kazanamayacağı hiç bir yarışa gelmez. Ben alamayacağım hiçbir harekete girmem. Gürsel Tekin ile aynı mücadelenin içerisindeyiz. O benim dava arkadaşımdır.