BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.434,42
HABER /  GÜNCEL

Çavuşoğlu'ndan AB'ye seçim dersi

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim öncesi yaşananlara ilişkin sorulara seçim sonuçlarıyla yanıt verdi.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet'in katıldığı, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜMSİAD) Brüksel Temsilciliğinde düzenlenen bir konferansta konuştu.

Gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ırkçı, yabancı düşmanı ve İslamofobik siyasi hareketlere set çekilmesi çağrısında bulunan Çavuşoğlu, sözü 30 Mart seçimlerine getirdi.

"Türkiye'de yerel seçimler öncesinde retorik içinde olan, nefret söylemi içinde olan, küfreden, bağırıp, çağırıp hakaret eden, iftira atan partilere toplum prim vermedi" diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Tam tersine proje üreten, şehirleri nasıl kalkındıracağını, Türkiye'nin gelecek perspektifini halka sunan AK Parti seçimi açık ara kazandı. Ana muhalefet, yavru muhalefet onların hepsinin toplamından daha fazla oyu AK Parti aldı. Bu da gösteriyor ki gerek Türk milleti, gerekse Avrupa halkları retorik yerine somut projeler istiyor ve bunların halkla paylaşılması gerekiyor. Siyaset etiği de bunu gerektiriyor. Yoksa nefret söylemi, Türkiye düşmanlığı, göçmen düşmanlığı, islamofobia bunlar çok ucuz yollarla siyaset yapmaktır."

Avrupalı siyasetçilere ve siyasi hareketlere popülist söylemlerden uzak durarak ekonomik krizin, nüfus yaşlanması probleminin, Avrupa'daki donmuş çatışmaların, Ukrayna krizinin ve entegrasyon sorunlarının nasıl çözülebileceği konusunda somut tekliflerini şeffaflıkla ve dürüstçe halka anlatmalarını isteyen Çavuşoğlu, Türkiye'deki son seçimlerin bu açıdan iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi.