BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.494,80
HABER /  POLİTİKA

Çavuşoğlu: PKK desteğini gündeme getireceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Mevlüt Çavuşoğlu Suriye'de suların ısındığı İdlib ile ilgili açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Astana Anlaşması'nın devamı için temaslarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Abone ol

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüşecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Özel Temsilcisi olarak atanmasını önemli bulduklarını ifade ederken, Amerika'nın PKK/YPG'ye verdiği desteği gündeme getireceklerini belirtti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in
Türkiye ziyaretini değerlendiren Çavuşoğlu, Jeffrey'in Suriye Özel Temsilcisi olarak atanmasını önemli bulduklarını, görüşmede Amerika'nin PKK/YPG'ye verdiği desteği gündeme getireceklerini söyledi.

"GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASINI SAĞLADIK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerine ilişkin de gerekli tedbirlerin alındığını, sondajlara başlanabileceğini kaydetti. Çavuşoğlu, "Hazırlığı Enerji Bakanlığı yapıyor, sonbaharda böyle bir sondaj başlayabilir" diye konuştu.

İDLİB'DEKİ SON DURUM

Bakan Çavuşoğlu, İdlib'teki son duruma ilişkin, Astana Anlaşması'nın devamı için İran ve Rusya nezdinde temasların sürdüğünü açıkladı. İdlib şöyle konuştu:

"Askerlerimiz arasında, istihbaratımız arasında bu konuda görüşmeler sürüyor. Nasıl engellenir, bundan sonra buralarda nasıl adımlar atılır, terör örgütlerine karşı birlikte neler yapılır konuşuyoruz. Her zaman söylediğimiz bir şey var. İdlib'de ateşkesin bozulması Suriye için, bölge için felaket olur. İnsani bakımdan bir felaket olur. İdlib bölgesi, Astana ile belirlenen çatışmasızlık bölgelerinden son kalanıdır. 3,5 milyon insan burada yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Tahran'da Ruhani ve Putin'le görüşecek. Ama biz zirve öncesi temasları sürdürüyoruz ki buradan olumlu sonuç çıksın."