BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL

Çatı adayı ndan TOBB ziyareti

CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini (TOBB) ziyaret etti. <br/>CHP ve MHP’n...

Abone ol

CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini (TOBB) ziyaret etti.
CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdiği İhsaoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. İhsanoğlu, yapılan ziyaretler arasında TOBB ziyaretinin çok önemli bir yeri işgal ettiğini belirterek, “TOBB’un Türkiye’deki ve uluslararası arenadaki itibarını yakından bilen bir insan olarak, Sayın Hisarcıklıoğlu ile 9 sene beraber çalıştık. İslam dünyasındaki ticaret odaları ve sanayi odaları birliğine genel başkan yardımcısı olarak çok müşterek çalışmalarımız oldu. Bugünde cumhurbaşkanlığı seçimleri bağlamında çok verimli, faydalı görüşmeler yaptık” diye konuştu.

“KIBRIS’IN BİR NEVİ EKONOMİK AMBORGUYU DELEN İLK FAALİYETLERİ BİZLER YAPTIK”
İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Genel Sekreter olarak görev yaptığım süre içerisinde Türkiye’nin İslam dünyasıyla olan ticaret hacmi üç misli artmıştır. Kıbrıs’ın ticaret hacmide iki misli artmıştır. Kıbrıs’ın bir nevi ekonomik amborguyu delen ilk faaliyetleri bizler yaptık. Bunu bugün hatırlamak fırsatı olduğu için ve bu berberliğimizin 9 sene devam eden bu beraberliğimizin de bazı hatıralarını yad ettik. Bu ziyaretten çok umutlu ve mutlu olarak ayrılıyorum.”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz ilk defa halk tarafından olacak. Bu kapsamda adaylığı resmileşen sayın İhsanoğlu nezaket göstererek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk iş dünyasının çatı kuruluşlarına ziyaretlerine gelmişlerdir. Biz de kendisine bu sürecin inşallah ülkemiz için hayırlısı neyse onun olması dileklerini ilettik. Kendisine geldikleri için bu nezaketi gösterdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)