BIST 10.213
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.466,34
HABER /  GÜNCEL

’Sarraf tüysüzler’ krizi büyüyor

Kocaeli’nin en büyük kuyumcularından biri olan Tüysüz ailesine ait Sarraf Tüysüzler isimli kuyumcu dükkanı geçen cuma gününden beri açılmadı...

Abone ol

Kocaeli’nin en büyük kuyumcularından biri olan Tüysüz ailesine ait Sarraf Tüysüzler isimli kuyumcu dükkanı geçen cuma gününden beri açılmadı. Tüysüz ailesi hakkında polis ve savcılığa 191 kişi suç duyurusunda bulundu.
Perşembe gecesi Tüysüz ailesi üyelerinin dükkana iki minibüsle gelerek, çevre dükkanlara tadilat yapacaklarını söyledikleri ve dükkanın içerisindeki altınları boşalttıkları iddia edilirken, dün savcılık tarafından verilen arama emri ile polis ekipleri dükkanın kapalı kepenklerini kırarak dükkan içerisinde arama yaptı. Olayın yaşanmasının ardından Tüysüz ailesinin hiçbir ferdine ulaşılamazken, bankalardan daha yüksek faiz verdiği için Sarraf Tüysüzler’e para yatıran ve mağdur olan vatandaşlar polise koştu.
Kuyumcu dükkanı içerisinde yapılan arama neticesinde, dükkandaki altınların büyük bir bölümünün alındığı tespit edildi. Sarraf Tüysüzler’e para yatıran ve mağdur olan 191 kişi polis ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Tüysüz ailesinin fertleri hakkında savcılık tarafından nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla arama kararı çıkarıldı.
Öte yandan, ailenin en büyük ferdi Eski Kırkpınar Ağalarından Adem Tüysüz, geçen 16 Mayıs tarihinde evinin bodrumunda kendisini asarak intihar etmişti. Ailelenin geride kalan fertlerinin Sarraf Tüysüzler isimli kuyumcu dükkanını boşaltarak ortadan kaybolmalarının ardından vatandaşlar arasında Adem Tüysüz’ün yaşanan bu olayı önceden bildiği ve gururuna yediremeyerek intihar ettiği yönünde yorumlar yapıldı. Ayrıca, Tüysüzler ailesinin sahibi olduğu Kocaeli TV’nin akıbetinin ne olacağı şu an için bilinmiyor.
(İHA)